کاربردی شدن صنایع‌دستی به حفظ و رونق آن کمک می‌کند/ لزوم حمایت از فروش و صادرات

هنرمند سفال لعاب‌دار سنتی البرز گفت: کابردی‌سازی صنایع‌دستی یکی از اقداماتی است که می‌تواند به حفظ این هنرها کمک کند علاوه بر آن تسهیل صادرات از اقداماتی است که با کمک متولیان این حوزه به رونق اقتصادی و ماندگاری صنایع‌دستی کشور کمک می‌کند.

آرزو انوشه درگفت‌وگو ‌با خبرنگار میراث‌آریا گفت: در روند تولید محصولات در سال های اخیر چالش‌ها و سختی‌های زیادی را پشت سر گذاشته‌ و با موفقیت طی کرده‌ایم و با همراهی تیم از پس مشکلات بر آمده‌ایم اما قطعا ادامه مسیر مستلزم حمایت‌های بیشتر است.

هنرمند صنایع‌دستی البرز با بیان اینکه فعالیت خود را به صورت رسمی از سال ۹۵ در زمینه سفال لعابدار سنتی آغاز کرده، اظهار کرد: وضعیت فعلی اقتصادی کشور حمایت‌های بیشتر سازمانی را در زمینه صنایع‌دستی می‌طلبد تا بتوانیم راحت‌تر تولید، فروش و حتی صادرات داشته باشیم و پیش برویم.

او که ۲ اثرش در سال گذشته موفق به دریافت مهر مرغوبیت ملی با بالاترین رتبه شده است، ادامه داد: همواره سعی کرده‌ام کارهایم را تا جایی که امکان کاربردی باشد و ظروف پذیرایی که تولید می‌شود، مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.

او افزود: همواره در آثارم سعی می‌کنم از رنگ‌هایی استفاده کنم که از فرهنگی ایرانی برخاسته و رنگ‌هایی مانند آبی لاجوردی، سبز، آبی فیروزه‌ای که در تاریخ هنر ما بسیار دیده می‌شود، به خوبی هم مورد استقبال قرار گرفته است.

انوشه بیشترین صادراتی که تاکنون داشته را به کشورهای حوزه خلیج فارس و به خصوص بحرین عنوان کرد که اگر این روند طی شود، محصولات ظرفیت زیای برای صادرات به کشورهای اروپایی و آمریکایی هم دارند. 

این هنرمند سفال لعابدار سنتی البرز که امسال در بین سه منتخب کشور به همایش بین المللی سفال ریشتان اعزام شده بود، ادامه داد: استان البرز تجمیعی از هنرمندان خوب را دارد که می توانند در کنار هم کارها را پیش ببرند و هر کارگاهی در مسیر خود محصولات ارزنده‌ای تولید می‌کنند که متقاضیان خاص خود را در درون وبیرون کشور دارد.

او با بیان اینکه هرچه شرایط اقتصادی کشور بدتر می‌شود استقبال و خرید مردم در زمینه صنایع دستی هم کاهش می‌یابد، گفت: سعی کرده‌ام کاربردی بودن را یکی از اصول تولید ظروفم قرار دهم و ظروف پذیرایی را تولید کرده‌ام که نیاز روز افراد و خریداران را برطرف کند.

انوشه با اشاره به اینکه واسطه‌ها، کالاهای صنایع‌دستی را با قیمت‌های کم از هنرمندان خریده و به قیمت ارزی می‌فروشند، اظهار کرد: موانع زیادی برای صادرات صنایع دستی در کشور وجود دارد و واسطه‌ها بیشترین سود را در این موضوع می‌برند. بنابراین اگر امکانی برای توانمندسازی هنرمندان برای صادرات مستقیم و حذف واسطه‌ها وجود داشته باشد، می‌تواند بسیار سودمند باشد.

این هنرمند با اشاره به حضورش در همایش بین‌المللی سفال و سرامیک ریشتان در کشور ازبکستان گفت: قبل از برگزاری نمایشگاه تصورم بر این بود که کار کشورهای دیگر از ما بهتر است اما پس از آن و با دیدن آثار کشورهای دیگر متوجه شدم کشور ایران در این زمینه بسیار قدرتمند است. در مقایسه با آثار دیگر کشورها، آثار هنرمندان ایران در زمینه سفال و سرامیک به قدری اصیل و حرفه‌ای است که می‌تواند تمام کشورهای دنیا را تحت تأثیر قرار دهد.

انوشه با بیان اینکه اکنون تمام تلاشم بر توسعه کارگاه، تجهیزات، افزایش تولید و اشتغالی و درامد زایی بیشتر است، بیان کرد: در حال حاضر ۸ نیرو در کارگاه به صورت ثابت فعالیت می‌کنند و تعدادی نیز به صورت غیر مستقیم به فعالیت می‌پردازند.

او با اشاره به اینکه هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع‌دستی مشکلات زیادی دارند و نیازمند حمایت هستند، افزود: اداره کل میراث‌فرهنگی البرز از از لحاظ پرداخت تسهیلات و همچنین مزایای کاهش تعرفه‌های انرژی برای کارگاه‌های صنایع دستی حمایت‌های خوبی از هنرمندان داشته است.

به گفته انوشه نوسان قیمت مواد اولیه یکی از مشکلات تولیدکنندگان صنایع‌دستی است، گفت: در تمام کارهایم از طلای عیار بالا استفاده می‌شود و مشکل این است که با افزایش روز افزون قیمت طلا با چالش هایی روبرو می شویم. این نوسانات تاثیرات خود را بر قیمت محصول نهایی می گذارد و باعث می شود جامعه هدف بازار ما کوچکتر شوند و مخاطبان نیز خاص شوند.

برخورداری از هنرمندان در رشته‌های مختلف صنایع دستی یکی از نقاط قوت استان البرز است که می‌تواند زمینه‌های اشتغالزایی و توسعه اقتصادی در این حوزه را فراهم کند. علاوه بر آن کاربردی‌سازی صنایع‌دستی و تسهیل فروش و صادرات آن از اقداماتی است که می‌تواند راهکاری برای حفظ هنرهای سنتی ایران باشد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403091700873
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha