میراثآریا: در مدل گردشگری بومگردی، بهطورمعمول مردم بومی همان منطقه وظیفه اداره این اقامتگاهها را بر عهدهدارند و ازجمله جاذبههای اقامتگاههای بومگردی در این شاخه این است که از گردشگران با غذاهای سنتی و ارگانیک پذیرایی میشود که در نوع خود بسیار جذاب، آرامشبخش و البته روحافزاست.
هدف اساسی در بومگردی، بودن در طبیعت و لذت بردن از مناظری است که در یک زیستبوم خاص وجود دارد، در حقیقت بازگشت به طبیعت و آرام کردن روح پریشان از آشفتگی زندگی مدرن همان جاذبهای است که علاقهمندان و طبیعت دوستان را به سمت اینگونه گردشگری و اقامت در اقامتگاههای بومگردی، بهعنوان مهمترین زیرساخت، سوق میدهد.
در این میان کهگیلویه و بویراحمد که نام سرزمین چهارفصل را با خود به دوش میکشد، در هر اقلیم و هوایش در کنار اتحادی قابل وصف، ظرفیتهایی را در خود جایداده که میتواند دریچهای رو به دنیایی باشد.
دامنه کوهساران زاگرس، نزدیکی به جنگلهای بلوط با هوای دلپذیر، محیطی آرام و امکان زندگی سنتی در اقامتگاههای سنتی، کهگیلویه و بویراحمد را به مقصدی خاطرهانگیز برای گردشگران علاقهمند به زندگی سنتی تبدیل کرده است.
در حال حاضر با حمایتهای دولت از سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزههای مختلف گردشگری ازجمله توسعه گردشگری روستایی شاهد استقبال مردم کهگیلویه و بویراحمد از ایجاد اقامتگاههای بومگردی در مناطق مختلف استان بخصوص در روستاهای هدف گردشگری بودیم.
در این میان عشایر و روستاها نقش مؤثری در پایداری زیستبومهای فرهنگ محور داشته و کهگیلویه و بویراحمد با حفظ کوچ به کوچ و روستا به روستا توانسته نقش مهمی در رونق گردشگری روستایی کشور داشته باشد.
افزایش اقامتگاههای بومگردی در دولت چهاردهم محقق میشود
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به قابلیت بالای گردشگر پذیری روستاهای این استان، گفت: با حمایت دولت چهاردهم از سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه گردشگری روستایی افزایش اقامتگاههای بومگردی در روستاهای هدف محقق میشود.
سید مجتبی امیرحسینی بیان کرد: هماکنون ۱۳ واحد اقامتگاه بومگردی در استان کهگیلویه و بویراحمد فعال است.
او بیان کرد: باهدف توسعه زیرساختهای گردشگری در روستاهای این استان ۱۳ پروانه ایجاد اقامتگاه بومگردی در نقاط مختلف کهگیلویه و بویراحمد صادرشده است.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: همچنین ۶ اقامتگاه بومگردی در دستساخت است که میانگین پیشرفت فیزیکی آنها بین ۱۰ تا ۵۰ درصد است.
امیرحسینی گفت: با بهرهبرداری از این اقامتگاههای بومگردی شاهد رونق اقتصادی همراه با اشتغالزایی خوی برای مردم استان خواهیم بود.
نگاهی به آمار پذیرش مسافران در زیرساختهای گردشگری
معاون گردشگری و سرمایهگذاری کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۱ هزار و ۲۷۳ مسافر در اقامتگاههای روستاهای هدف گردشگری استان پذیرششدهاند.
فرشید کرمی تاکید کرد: وجود ۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد در کنار صدها روستای با طبیعت بکر و منظرههای چشمنواز مناطق یاد شده را مقصد علاقهمندان به روستاگردی و تجربه زندگی سنتی در این استان کرده است.
او تصریح کرد: مارین، کریک، کاکان، الگن، کوخدان و ده شیخ ازجمله روستاهای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد هستند که زیرساختهای طبیعتگردی در بیشتر این نقاط ایجاد شده است.
کرمی بیان کرد: پذیرش مسافر در اقامتگاههای بومگردی استان روند افزایشی دارد که با توجه به اینکه بیشتر این زیرساخت در روستاها قرار دارد این امر یکی دیگر از نشانههای استقبال ایرانگردان از روستاگردی در کهگیلویه و بویراحمد است.
توسعه زیرساختهای گردشگری نیازمند تلاش بیشتر رسانهها
باوجود استقبال ایرانگردان از زندگی سنتی در مناطق روستایی کهگیلویه و بویراحمد به نظر میرسد رسانههای ارتباط جمعی با تشویق بهرهبرداران به ایجاد واحدهای خدماتی گردشگری کشاورزی میتوانند کمک شایانی به توسعه این مناطق کنند.
بهطورکلی، گردشگری کشاورزی بهعنوان یک فرصت برای توسعه مناطق روستایی و افزایش درآمد کشاورزان، بازارهای جدیدی برای محصولات محلی ایجاد میکند و گردشگران را به تجربه تنوع فرهنگی و طبیعی دعوت میکند اما این شاخه از گردشگری آنچنان که شایسته است جای خود را در بین کشاورزان استان باز نکرده است.
این رویکرد نهتنها به مناطق روستایی کمک میکند بلکه فرصت تجربههای جذاب و متنوعی برای گردشگران را فراهم می کند اکنونکه بهرهبرداری هوشمندانه از این ظرفیت در ایران و سراسر جهان استفاده میکنند میتوان این الگو را در استان کهگیلویه و بویراحمد هم اجرایی کرد.
گزارش از علی اکبرپاک
انتهای پیام/
نظر شما