بهگزارش میراثآریا، مصطفی قانونی گفت: مرمت مسجد جامع گلپایگان از اواسط سال ۱۴۰۲ آغاز شد و هماکنون و پس از گذشت حدود یک سال هنوز در حال اجراست.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان گلپایگان ادامه داد: این عملیات مرمتی در سه مرحله در حال اجراست که مرمت بام ضلع غربی و شمال غربی این مسجد تاریخی در مرحله اول انجام شد و مرمت گنبد، ساقه گنبد و غلام گرد، مرمت محراب مسجد جامع، حذف الحاقات از بدنه، پاکسازی و لایهبرداری و مرمت آرایههای تزئینی و آیات قرآنی اطراف محراب نیز در مرحله دوم این عملیات مرمتی، انجام شد.
او افزود: هماکنون و در سومین مرحله از این عملیات مرمتی که با همکاری هیئت امنای مسجد و نظارت اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان آغاز شد، مرمت بخشی از حسینِیه مسجد جامع، مرمت کف فرش و اجرای آجرفرشها با الهام از الگوهای موجود و تکمیل مرمت بندکشی بدنه دهلیزهای دو طرف گنبد خانه را شامل میشود.
مصطفی قانونی تصریح کرد: این عملیات مرمتی سه مرحلهای که بااعتباری بالغبر ۳۰ میلیارد ریال انجام شد برای نخستین بار در تاریخ مرمت آثار تاریخ شهرستان در یک بازه زمانی کوتاهمدت انجام شده است.
مسجد جامع گلپایگان ازجمله بناهای تاریخی عهد سلجوقی به شماره ۱۹۱ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/
نظر شما