عید نوروز و دهه کرامت با جشن و سرور در مشهد برگزار شود/ اجرای پروژه‌های ساخت ۱۷ مرکز بین‌راهی خدمت به زائران در مسیر جاده‌های استان خراسان رضوی

جانشین رئیس ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی و معاون فرهنگی اجتماعی و زیارت استانداری گفت: باید برنامه‌ریزی کنیم که دهه کرامت و عید نوروز با جشن، سرور، نشاط و انبساط خاطر برگزار شود.

به گزارش میراث‌آریا، علی عسکری امروز دوشنبه سوم دی ماه ۱۴۰۳ در ششمین جلسه ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی ویژه نوروز ۱۴۰۴ گفت: باید شرایطی را فراهم کنیم که جوانان در برنامه‌های فرهنگی و دینی حضور فعال و موثر داشته باشند.

جانشین رئیس ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی ادامه داد: تکریم زائران و حفظ حرمت زائران حضرت رضا (ع) در دستور کار قرار گیرد، ما نباید سره و ناسره کنیم، باید شعر «دیدم همه جا بر در و دیوار حریمت جایی ننوشته است که گنهکار نیاید» مبنای عمل ما باشد.

عسکری بر لزوم برنامه‌ریزی برای ماندگاری زائران تاکید کرد و گفت: باید علاوه بر برنامه‌ریزی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی در آستان قدس، استفاده زائران از تفرجگاه‌ها، ظرفیت‌های تفریحی  و نمایشگاه‌ها برنامه‌ریزی شود.

او مخاطب شناسی را برای میزبانی از زائران ضروری دانست و تصریح کرد: تمامی کمیته‌های ستاد اجرایی خدمات سفر استان با هماهنگی کمیته‌ اطلاع‌رسانی برنامه‌های خود را به مردم منعکس کنند.

جانشین رئیس ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی بیان کرد: با توجه به حضور مسافران در هتل‌ها طی ماه مبارک رمضان، باید خدمت رسانی داشته باشند، مدیران هتل‌ها توجه داشته باشند تا فقط ب مسافران هتل‌ها خدمت رسانی انجام شود.

عسکری افزود: هم‌چنین افرادی که به دلیل بیماری و توصیه پزشکی روزه‌دار نیستند باید بتوانند خدمات دریافت کنند.

جانشین رئیس ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی با اشاره به حضور میلیونی زائران در مناسبت‌های مختلف در مشهد اظهار کرد: متاسفانه در زیرساخت‌های جاده‌ای، ریلی و حمل و نقل با کمبود مواجه‌ایم.

عسکری یاد آور شد: در دهه ۸۰ با وجود این‌که مذاکراتی برای قطار برقی مشهد تهران انجام شد و کار در مراحل نهایی و در آستانه آغاز بود اما به سرانجام نرسید.

او با اشاره به برنامه‎‌های بلند مدت آستان قدس رضوی برای توسعه حرم مطهر رضوی و تبدیل پارکینگ‌ها به رواق گفت: باید برای ایجاد پارکینگ چاره‌اندیشی شود و پارکینگ‌های جدید برای تسهیل حضور زائران در حرم مطهر رضوی جانمایی شود.

جانشین رئیس ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی با اشاره به اجرای پروژه‌های ساخت ۱۷ مرکز بین راهی خدمت به زائران در مسیر جاده‌های استان، اظهار کرد: شهرداری‌ها و دهیاری‌ها ساخت مراکز بین‌راهی را در دستور کار خود دارند و ما تسهیل‌گری در این زمینه را انجام می‌دهیم.

هم‌چنین سید جواد موسوی دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی در این جلسه به ساختار و وظایف این ستاد اشاره کرد و گفت: برای نوروز نوروز ۱۴۰۳ تعداد ۱۹۲ جلسه در ستاد و کمیته‌های تخصصی و ستادهای شهرستانی برای خدمت رسانی به زائران و مسافران برگزار شده است.

او ادامه داد: میانگین ضریب اشغال واحدهای اقامتی رسمی در نوروز ۱۴۰۳ به میزان ۵۳ درصد بوده و ضریب اشغال واحدهای اقامتی رسمی، موقت و اضطراری ۳۶ درصد بوده است.

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی تصریح کرد: در نوروز ۱۴۰۳ تعداد ۲۸۰ هزار و ۲۹۸ نفر از موزه ها و مجموعه های تاریخی تحت نظارت این اداره کل بازدید کرده و ۴۶۵ هزار نفر از فروشگاه‌های صنایع‌دتی بازدید کرده‌اند.

موسوی گفت: برنامه‌ریزی برای خدمت رسانی به زائران در نوروز ۱۴۰۴ از آبان ماه آغاز شده و مانور خدمت نیز ۲۰ اسفند برگزار و اجرای طرح خدمت رسانی ویژه نوروز ۱۴۰۴ از ۲۵ اسفند آغاز و تا ۱۵ فروردین ادامه خواهد داشت.

هم‌چنین محسن داوری معاون استاندار و فرماندار مشهد در این جلسه گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی متغیر، اگر زائر حساب شده و با برنامه‌ریزی به مشهد سفر نکند در مشهد دچار مشکل می‌شود.

او بر ضرورت اطلاع‌رسانی و جریان سازی برای رزرو محل اقامت قبل از حضور در مشهد تاکید کرد و افزود: باید سامانه‌ای جامع ایجاد کنیم که افراد در مبداء محل اقامت خود را مشخص کنند در غیر این صورت به دلیل حجم بالای ورود زائران و مسافران، دچار کمبود و بحران خواهیم شد.

معاون استاندار و فرماندار مشهد تصریح کرد: مکان‌های پیش بینی شده برای اقامت رایگان و ارزان قیمت باید در شرایط اضطراری مورد استفاده قرار گیرد.

داوری یکی از چالش‌های زائران و مسافران را قیمت بلیت هواپیما اعلام کرد و گفت: ما در مشهد با این چالش مواجه‌ایم در حالی که منشاء آن در مشهد یا استان نیست اما مسائل آن گریبانگیر ماست.

او افزود: مدیریت ظرفیت قطارهای با مقصد یا مبداء مشهد باید از قبل اعلام شود تا برمبنای آن برنامه ریزی لازم برای جابه‌جایی زائران مسافران صورت گیرد.

هم‌چنین جعفر شهامت مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی گفت:  سفرهای نوروزی به صورت «کریدوری» است، بسیاری از مسافران بعد از سفر به مشهد عازم جنوب کشور می‌شوند و بسیاری از مسافران بعد از سفر به مشهد عازم شمال کشور می‌شوند، بنابراین با توجه به نوع سفرهای نوروزی با تقاضای سفر بالا به مشهد مواجه‌ایم.

او افزود: ۶۲ مجتمع خدمات رفاهی بین‌راهی در راه‌های استان داریم که ۵۵ درصد آن‌ها رد سه محور اصلی منتهی به مشهد قرار دارند و آماده خدمت رسانی هستند البته طرح نظارتی بر این مراکز تشدید خواهد شد.

هم‌چنین علی صبوری مسئول کمیته امداد و نجات ستاد اجرایی خراسان رضوی در این جلسه گفت: ۳۵ پایگاه امداد و نجات جاده‌ای و یک امداد هوایی در نوروز ۱۴۰۴ برنامه ریزی شده است.

هم‌چنین سرهنگ احمد نوری نماینده کمیته امنیتی انتظامی و ترافیکی ستاد اجرایی خدمات سفر استان در این جلسه گفت: گنجایش و ظرفیت محدوده اطراف حرم مطهر رضوی به اندازه متقاضیان سفر به این منطقه نیست، باید پارکینگ‌ها از اطراف حرم مطهر رضوی خارج شود و تردد به تردد خودروها به طرح حرم ممنوع باشد و زائران با وسایل حمل و نقل ویژه به حرم مطهر رضوی بروند.

او تاکید کرد: بزرگراه‌ها در ایام نوروز با توجه به حجم زیاد زائران از روشنایی کامل برخوردار باشد چون کمبود روشنایی از تصادفات پیشگیری می‌کند.

نوری تصریح کرد: با توجه به فرصتی که تا عید نوروز وجود دارد، نقاط حادثه خیر بر طرف شود.

هم‌چنین یوسف بیدخوری مسئول کمیته اسکان و رفاه ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی گزارشی از اقدامات و برنامه‌های این کمیته ارائه کرد.

هم‌چنین محمد علی توسلی مدیر کل امور رفاهی زائران استانداری خراسان رضوی در این جلسه با گزارشی از نقاط قوت و ضعف خدمت رسانی به زائران در نوروز ۱۴۰۳ ارائه کرد و اهم مسائل و اقتضائات نوروز ۱۴۰۴ را مطرح کرد.

عید نوروز و دهه کرامت با جشن و سرور در مشهد برگزار شود/ اجرای پروژه‌های ساخت ۱۷ مرکز بین‌راهی خدمت به زائران در مسیر جاده‌های استان خراسان رضوی

انتهای پیام/

کد خبر 1403100300171
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha