شرح شوق در خطوط شکسته در موزه خط و کتابت میرعماد

نمایشگاه شرح شوق با حضور اساتید و هنرمندان بنام خط و خوشنویسی روز جمعه، ۷ دی‌ماه ۱۴۰۳، در موزه خط و کتابت میرعماد افتتاح شد.

به‌گزارش میراث‌آریا، افتتاحیه نمایشگاه خوشنویسی معاصر شرح شوق، ظهر روز جمعه، ۷دی‌ماه ۱۴۰۳، به میزبانی موزه خط و کتابت میرعماد در محل این موزه با حضور پیشکسوتان هنر و خوشنویسی برگزار شد.

این نمایشگاه شامل ۹۴ اثر خوشنویسی از دست خط‌های استاد یدالله کابلی خوانساری و دو شکسته‌نویس دیگر استادان محمد حیدری و علی اکبر رضوانی به نمایش درآمده است.

این رویداد با حضور اساتید بنام هنر خوشنویسی از جمله محمدرضا شفیعی کدکنی، حسین محجوبی، روح الله دلخانی، احمد مسجدجامعی، سیدعباس سجادی، سیدعباس عظیمی مدیرعامل مؤسسه هنرمندان پیشکسوت و به میزبانی سید محسن میرف مدیر مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد، با حضور جمعی از هنرمندان خوشنویس در موزه خط و کتابت میرعماد افتتاح شد.

حدود نیم قرن است که فضای فرهنگی هنری کشور و جامعه خوشنویسی ایران، متأثر از پدیداری شیوه‌ای نوین در خط شکسته است که از آغاز پیدایش به عنوان دردانه‌ای دلفریب، مقبول و مطلوب، با عنوان شکسته معاصر استمرار یافته و متولیان آن باعنایت به حفظ هویت، سنت، اصالت و پیروی بنیادین از مکاتب بزرگان این هنر ظریف، سعی بلیغ کردند تابا نگاه عملی و نظری وهدفی متعالی به ترویج و توسعه و اعتلای این قلم سحر انگیز بپردازند و با درک ضرورت رویارویی با تحولات گسترده اجتماعی فرهنگی دنیای مترقی پیش رو برآن شدند تا همسو با حفظ همه موازین و ساختارهای بنیادین این قلم که در هر عصری بنا بر طبع زیبا پسند بزرگان تاریخ هنر تحولات و ضرورت‌های  تکاملی تاریخ این هنر را در پی داشته است، فضای تازه و نوین و بدیعی را در قطعه پردازی‌های متنوع  و صفحه‌آرایی‌های بدیع  در عصر معاصر تجربه کنند.  

بدیهی است که این نگاه عمیق به دنیای گسترده و شگرف هنر و اعتقاد به تغییر و دگرگونی که متضمن  راز الودگی و کشف و شهود وکنکاش  در عالم  زیبایی شناختی محسوب می‌شود و در نهایت  مانایی وماندگاری و حیات و جاودانگی هنر  رادر پی دارد و در هیچ دوره‌ای از تاریخ‌ایستایی نداشته است  ما را برآن داشت تا با احساس مسئولیتی خطیر و تاریخی و احترام به اصالت‌های این قلم سحرانگیز و در آمیختن مبانی بصری اقلام خفی و جلی وب هره‌گیری از شناخت و معرفت به اصول زیبایی‌شناسی و نیز  استفاده از کلام و بیان سخنوران و شاعران نامدار متقدم و متاخر، آثاری متفاوت در قطعه پردازی و صفحه‌آرایی که مبتنی بر خلاقیت‌های فردی هنری است را فراروی علاقه‌مندان و مشتاقان این هنر ظریف قرار دهیم.  

آثار این نمایشگاه نظاره‌گر قدرت هنر خوشنویسی شکسته (معاصر) در انتقال مفاهیمی است فراتر از زبان و واژگان. هر بخش حامل پیام عمیقی با ترکیب فرم رنگ و محتوا است که ارتباط ماندگاری با مخاطبین و دوستداران این هنر برقرار می‌کند.

«شرح شوق» گلچینی از مجموعه آثار چند دهه گذشته است که بیانگر رسالت تاریخی ما در اعتلای خط شکسته معاصر و تلاش برای سربلندی فرهنگ و تمدن ایران است.

موزه خط و کتابت میرعماد مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد،  تا ۲۱ دی‌ماه ۱۴۰۳، میزبان علاقه‌مندان هنر جهانی خوشنویسی است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403100800429
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha