به گزارش میراث آریا، ابوالفضل عالی روز ۱۰ دی ماه ۱۴۰۳ گفت: به مناسبت هفته پژوهش با همکاری پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه، گروه معماری و هنر دانشگاه زنجان و انجمن هنر اسلامی دانشگاه زنجان و منطقه ۷ اتحادیههای انجمن علمی معماری مرمت و شهرسازی ایران نشست تخصصی با موضوع تزئینات و کاشیکاری در معماری گنبدسلطانیه در دانشکده معماری و هنر دانشگاه زنجان با حضور همکاران پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه، اساتید و دانشجویان دانشگاه زنجان برگزار شد.
مدیر پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه افزود: تاریخچه کوتاه درباره پایگاه میراث جهانی گنبدسلطانیه و انواع مرمتهای انجام شده برای شرکتکنندگان در این نشست تخصصی ارائه شد. گنبد سلطانیه یکی از مهمترین بناهای تاریخی دوره ایلخانی در ایران، دارای پلان هشت ضلعی، هشت مناره و سه بخش گنبدخانه، تربت خانه و سرداب است که با تزیینات متعدد کاشی کاری، گچ بری، آجرکاری و. . . تزئین شده است.
او تصریح کرد: تنوع و هندسه در تزئینات معماری گنبد سلطانیه توسط محمد مرادی شورچه مرمتگر و مسئول کارگاه مرمت تزئینات گنبدسلطانیه برای شرکتکنندگان در این تخصصی از ساعت ۱۰ تا ۱۱ ارائه شد. کاربرد تزئینات هندسی از جایگاه بسیار مهمی در تزئینات گنبد سلطانیه برخوردار است به نحوی که تقریبا در تمامی قسمتهای بنا از قبیل طاق ها، سطوح دیوارها و. . . ، میتوان به نمونههای متنوعی دست یافت.
عالی گفت: تکنیکهای کاشیکاری در گنبدسلطانیه توسط عباس شمشیری مرمتگر و مسئول دفتر فنی پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه ارائه شد. برخی از تزئتینات بناهای این دوره، مانند کاشی معرق و زرین فام و تکنیکهای جدید کاشی لعاب پران در این دوره شکل گرفته و از این دوره کاربرد کتیبههای کاشی معرق به صورت جدی فراگیر شده است.
انتهای پیام/
نظر شما