افزایش توجه به صنایع‌دستی شهرستان طارم 

کارشناس صنایع‌دستی اداره میراث فرهنگی شهرستان طارم گفت: طارم ظرفیت بالایی در حوزه صنایع‌دستی دارد اما نیازمند توجه بیش‌تر و برنامه‌ریزی دقیق‌تر است.

به گزارش میراث آریا، زهرا جعفری درباره افزایش توجه به صنایع‌دستی شهرستان طارم گفت: در حال حاضر، تنوع خوبی از صنایع‌دستی در شهرستان طارم وجود دارد، جاجیم، گلیم، پرده بافی، مفرش، لباس‌های محلی، معرق چوب، خراطی، تذهیب‌کاری، تراش روی سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی، چرم‌دوزی، بافتنی‌های سنتی، چلنگری، سفال و سرامیک و تنور و اجاق‌سازی از صنایع‌دستی  این شهرستان هستند.  

کارشناس صنایع‌دستی شهرستان طارم ادامه داد: بعضی از این رشته‌ها به صورت پراکنده و با ظرفیت پایین فعالیت می‌کنند (حدود ۱۵ مورد به صورت پشتیبان) و بعضی رشته‌ها مانند نمدمالی، پرده بافی، نمکدان و قاشقدان‌سازی، مفرش و خورجین‌سازی در حال فراموشی هستند.  

او با اشاره به اینکه در طارم طیف وسیعی از محصولات صنایع‌دستی تولید می‌شود، گفت: بعضی رشته‌ها مانند تراش سنگ‌های قیمتی، چرم‌دوزی و سفال و سرامیک بازار خوبی در شهرستان دارند.  

جعفری در رابطه با کمبود کارگاه‌های فعال در شهرستان افزود: بیش‌تر کارگاه‌ها به صورت پراکنده و پشتیبان هستند. همچنین نیاز به احیا و آموزش مجدد برخی از صنایع‌دستی سنتی وجود دارد.  

او اظهار کرد: ایجاد بازارچه صنایع‌دستی برای عرضه محصولات و جذب گردشگر در شهرستان ضروری است.  

کارشناس صنایع‌دستی شهرستان طارم  ابراز امیدواری کرد: یک بازارچه مرکزی در شهرستان می‌تواند به فروش محصولات و معرفی صنایع‌دستی طارم کمک کند.  

او مطرح کرد: برای پیشرفت و حمایت از هنرها و صنایع‌دستی سنتی و محلی، تسهیلات و آموزش‌های لازم برای توسعه و تجهیز کارگاه‌ها در شهرستان ارائه می‌شود.  

جعفری با توجه به اینکه بعضی رشته‌های مهم و قدیمی در حال فراموشی هستند، افزود: برای آموزش و ترویج این رشته‌های در حال فراموشی مانند نمدمالی و خورجین‌سازی نیاز به برنامه‌ریزی و اجرا در شهرستان احساس می‌شود.  

او تاکید کرد: تمرکز بر روی رشته‌هایی که بازار خوبی دارند و می‌توانند به ایجاد اشتغال کمک کنند ضروری است. همچنین صنایع‌دستی طارم باید به بازارهای داخلی و خارجی معرفی شود.  

کارشناس صنایع‌دستی شهرستان طارم خاطرنشان کرد: با برنامه‌ریزی صحیح و حمایت‌های لازم، صنایع‌دستی طارم می‌تواند به یک منبع مهم درآمد و اشتغال‌زایی در منطقه تبدیل شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1403101100598
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha