به گزارش میراث آریا، محمدرضا علیمرادی گفت: این موزه در ساختمان اداری محیط زیست سیستان و بلوچستان واقع در سه راه دانش، بلوار شهید قلنبر، خیابان هفت تیر و در دو طبقه به مساحت ۶۸۰ متر مربع شامل دو بخش سالن ورودی و راهروی رابط با ترکیبی از نقاشی، دیاروما و ویترینهای نمایشی است.
مدیرکل محیط زیست استان ادامه داد: عملیات ساختمانی این موزه، در سال ۱۳۸۳ پایان یافت و در سال ۱۳۸۵ با تأکید بر اهمیت و ارزش تنوع زیستی و در راستای وظایف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست ایران آغاز به کار کرده است.
او تصریح کرد: هدف از ایجاد این موزه عمومی در داخل مجموعه محیط زیست این بوده که با استفاده از کادر کارشناسان حفاظت محیط زیست، نقش مؤثری در تحقیقات، اطلاعرسانی و آموزش برای گروههای مختلف سنی و علاقهمندان به محیط زیست ایفا کنیم.
او افزود: ﻓﻀﺎی داﺧﻠﯽ از ﻏﺮﻓﻪ ﻫﺎی ﻣﻮزه ﺗﻨﻮع زﯾـﺴﺘﯽ، با الهام از طبیعت سیستان و بلوچستان و زیستگاههای طبیعی همراه با بیش از۲۰۰ گونه تاکسیدرمی از تنوع زیستی جانوری، بیش از ۵۰ گونه گیاهی، اسکلت، فسیل دو کفهایها و شکم پایان دریایی، پنل و سنگ تشکیل شده و حد فاصل دو طبقه نیز زیستگاه خرس سیاه منطقه بلوچستان به شکل غار حاوی دو مولاژ بزرگ از گونه خرس سیاه بلوچی وجود دارد.
علیمرادی با اشاره به گونههای موجود در این موزه گفت: کل پستانداران ۳۱موجود در این موزه، پرندگان۱۴۶ قطعه، خزندگان ۱۹ عدد، ماهیان ۱۶ عدد، اسکلتها شامل پنج عدد از پرندگان، خزندگان، پستانداران، دوزیستان و ماهیان، تعداد گونههای گیاهی شامل ۴۸ گونه، تعداد پنج عدد هد مانت ( گرگ، جبیر، آهو، گراز، قوچ )، پوست گرگ یک عدد، فسیلها، سنگ و کانیها ۵۹ عدد، صدفها ۵۱ عدد و غیره است.
او تأکید کرد: بازدید از موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان با توجه به نقش و اهمیت بیبدیل خود در معرفی و نمایش گونههای ارزشمند تنوع زیستی برای عمومی مردم رایگان است و علاقهمندان میتوانند به منظور بازدید از موزه، در روزهای اداری صبحها از ساعت ۸ تا ۱۳ اداره کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان مراجعه کنند و از ظرفیت این موزه استفاده کنند.
انتهای پیام/
نظر شما