بهگزارش میراثآریا، فاطمه میریان از یکی از هنرمندان شرکتکننده در نمایشگاه نقاشی "سردیار" است که در نگارخانه پونه اهواز در حال برگزاری است. میریان که با اثر "مادر" در این نمایشگاه حضور یافته است، درباره حضور خود در این نمایشگاه اظهار کرد: برای حضور در این نمایشگاه، توسط پونه فلسفیپور گردآورنده آثار از من دعوت شد و زمانی که متوجه شدم قرار است آثار هنرمندان شاخص و همکاران برجستهام همچون مرحوم هاشم بدری، سهام سجیراتی، آرزو معرفاوی، ثریا ابدالی، منوچهر ایلیاتی و... در کنار تابلویم به نمایش درآید و از طرفی نوع چیدمان و نورپردازی آثار موجود در نگارخانه را دیدم، سطح کیفی نمایشگاه بیش از پیش من را به خود جذب کرد و شیفته حضور در این نمایشگاه شدم.
این هنرمند نقاش ادامه داد: از آنجایی که بنا بر این بود تا هریک از نقاشان شرکتکننده یک اثر در نمایشگاه ارائه دهد، با افتخار با یکی از تابلوهایم از مجموعه "رنج نارنجی" در نمایشگاه حضور پیدا کردم.
او درباره اثر خود در نمایشگاه توضیح داد: موضوع اثر من مادر بود که از مجموعه "رنج نارنجی" انتخاب کرده بودم و موضوع آن به دوران کودکی من بازمیگردد.
میریان افزود: تاکنون ۱۰ تابلو با موضوع خانواده و با محوریت چرخ شامل چرخ خیاطی، موتور، دوچرخه و اتومبیل کار کردهام که معنای آنها در واقع چرخ زندگی است و اینها در مجموع نمادی هستند از چرخهایی که باعث به حرکت درآمدن چرخ زندگی میشوند؛ در واقع هدفم از طراحی این آثار به تصویر کشیدن نمادهای زندگی بود.
او بیان کرد: در طراحی اثر مادر که در این نمایشگاه ارائه دادم، پارچه زیر چرخ خیاطی، در واقع پارچه چادر مادرم است که سالها پیش فوت کرده و گلهای پرپرشده در پسزمینه طرح نیز اشاره به مادری دارد که از دنیا رفته است.
این هنرمند خوزستانی افزود: همین پارچه زیر چرخ خیاطی در این تابلو، در یکی دیگر از آثارم به عنوان چادر روی سر مادرم است و همین پارچه در اثر دیگرم به دست کودکی است که در جنگ، مادر خود را گُم کرده و در حالی که اطرافش پر از نخلهای سوخته است، حالت مستأصل دارد. ضمن آنکه در پس زمینه طرح نیز پالایشگاه آبادان نقاشی شده است.
او در ادامه ضمن تقدیر از مدیران نگارخانه پونه بابت میزبانی و برگزاری نمایشگاه سردیار عنوان کرد: آشنایی من با نگارخانه پونه و مدیران این مجموعه به مکان قبلی و یکسال فعالیت این نگارخانه در آن مکان باز میگردد؛ زیرا طی آن یکسال شاهد برپایی نمایشگاههایی از جمله نمایشگاه آموزشگاههای آزاد هنری و نمایشگاههای انفرادی میعاد آخی (عکاس خوزستانی) و امید فاضلی (نقاس خوزستانی) در پونه بودم و در آن مدت شاهد فعالیت مدیر این مجموعه و حمایتهای همه جانبه او از هنرمندان بودم.
میریان تأکید کرد: ار آنجا که هنرمندان قلباً تمایل به ارتباط با مردم دارند و به اصطلاح مردمی هستند، گشایش چنین مکانهایی پل ارتباطی قوی بین مردم و هنرمندان ایجاد خواهد کرد.
او با بیان اینکه فضای هنری و به وِیژه نگارخانه در اهواز بسیار کم است و در حال حاضر فقط دو نگارخانه رسمی در سطح شهر اهواز فعالیت میکنند تصریح کرد: به دلیل شرایط اقتصادی جامعه و از آنجا که کار فرهنگی سوددهی بالایی ندارد، گالریداری کاری بسیار دشوار است و تنها انگیزه اینکار فقط ممکن است عشق به فرهنگ، هنر و هنرمندان باشد که معتقدم این عشق در مدیران نگارخانه پونه که یک زوج فرهنگ دوست هستند وجود دارد.
این نقاش اضافه کرد: معتقدم مسئولان و متولیان فرهنگی و هنری استان باید قدر چنین اشخاصی را بدانند و آنان را با چشم باز ببیند، حمایت کنند و امتیازات دولتی و تسهیلات به آنان اعطا کنند تا شاهد تقویت انگیزه این هنردوستان در برپایی چنین فضاهای هنری در سطح استان باشیم.
فاطمه میریان متولد ۱۳۴۹ در آبادان است. این نقاش خوزستانی سابقه تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای آبادان و شوشتر، آموزشکده فنی دختران اهواز و هنرستان حضرت آمنه به مدت ۱۲ سال را دارا است. برپایی نمایشگاههای گروهی، شرکت در جشنوارههای استانی و همچنین جشنواره هنرآموزان هنرستانهای فنی حرفهای و کسب مقام اول کشوری در زمینه رنگ و روغن، برگزاری نمایشگاه انفرادی در نگارخانههای "اشراق" اهواز در سال ۸۵ و "خانه آثار" تهران، از جمله سوابق هنری برجسته این هنرمند محسوب میشود.
نمایشگاه نقاشی "سردیار" تا ۱۳ دیماه ۱۴۰۳ هر شب از ساعت ۱۸ تا ۲۲ به آدرس اهواز ـ کیانپارس ـ خیابان ۵ غربی ـ فاز ۳ ـ پلاک ۱۴۷ـ گالری پونه، پذیرای علاقهمندان به هنر و فرهنگ خواهد بود.
انتهای پیام/
نظر شما