میراثآریا: پیرو ابلاغ هیئت دولت مبنی بر «تهیه و تدوین نقشه جامع تحول و پیشرفت» توسط استان همدان کارگروه مربوطه به ریاست استاندار از اواسط پاییز ۱۴۰۳ تشکیل شد.
در نخستین قدم پس از دستور استاندار به دستگاهها به صورت جدی آذرماه سال جاری جلسه برنامهریزی و هماهنگی رؤسای کمیتههای تخصصی ذیل کارگروه تدوین نقشه جامع تحول و پیشرفت استان به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و با حضور مدیران دستگاههای اجرایی مرتبط و رؤسای کمیتههای تخصصی برگزار شد و بر این اساس ذیل کارگروه اصلی، ١٦ کمیته تخصصی ایجاد شد که همه بخشهای استان را شامل میشود.
در کنار تدوین نقشه، ستادی نیز با نام ستاد توسعه و پیشرفت استان تشکیل میشود که کار آن پیشبرد و اجرایی کردن نقشه جامع تحول است. نقشه جامع پیشرفت و تحول همدان تا افق ۱۴۰۷ تدوین میشود. در میان کمیتههای شکل گرفته ادارهکل میراثفرهنگی استان با حوزههای گردشگری، صنایعدستی، سرمایهگذاری و میراثفرهنگی با جدیت عزمش را جزم کرده و با تشکیل جلسات و پیگیری مصوبات در تکاپو است تا نقشی کلیدی را در این میان ایفا کند.
نباید نگاه تشریفاتی به این نقشه داشت
استاندار همدان در رابطه با نقشه جامع تحول و پیشرفت همدان در همان ابتدای طرح موضوع تاکید کرد نباید نگاه تشریفاتی به این نقشه داشت و گفت: این نقشه میتواند ما را در رسیدن به چشم اندازها و اهداف ترسیم شده برای رشد و توسعه استان تا افق ۱۴۰۷ کمک کند.
حمید ملانوری با تاکید بر اینکه همدان میتواند به الگویی موفق در مدیریت محلی تبدیل شود، تاکید کرده بود، برای حل مسائل و مشکلات خود نباید منتظر رسیدن کمک از بیرون باشیم، باید توان حل مسائل خود را داشته باشته باشیم، سند جامع پیشرفت و تحول ظرفیت مهمی در این حوزه به شمار میرود که باید مورد استفاده قرار بگیرد. در این سند از ظرفیت قشرهای مختلف جامعه به ویژه نخبگان و فعالان عرصههای مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و تجارب بدنه کارشناسی و مدیران استفاده خواهیم کرد.
از نگاه او، این نقشه محدود به تعیین مسیر برای دستگاههای دولتی نیست بلکه همه بخشها و اقشار و گروههای جامعه استان را شامل میشود، به همین دلیل نیز در نگارش و تدوین این نقشه از همه گروهها و قشرها دعوت به عمل آورده شده است. نقشه جامع پیشرفت و تحول راهبرد برای رسیدن به چشم اندازهای ترسیم شده در زمینههای توسعهای است، مسایل مهم و مورد نیاز استان از جمله در حوزه منابع آب و خاک، کشاورزی، صنعت و سرمایهگذاری و گردشگری در این نقشه به عنوان محورهای مهم مورد توجه قرار میگیرد.
جلسه تهیه و تدوین نقشه جامع تحول و پیشرفت استان در حوزه گردشگری
در راستای تهیه و تدوین همین نقشه جامع تحول و پیشرفت استان، دومین جلسه کمیته میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همدان نیز در عمارت نظری برگزار شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان روز شنبه ۱۵ دیماه در جمع اعضا این کمیته که مشتمل بر کارشناسان دستگاههای مرتبط با حوزه گردشگری استان همدان بودند، گفت: نقشه راه تحول و پیشرفت ، تصویر ذهنی ما را برای رونق دادن به حوزه گردشگری استان ملموس تر خواهد کرد.
معصوم علیزاده با اشاره به اینکه این جلسات بنا به دستور استاندار همدان آغاز شده است، تصریح کرد: تهیه و تدوین این نقشه راه باعث پیشرفت از نقطه موجود به نقطعه بعدی و به سوی بهبودی خواهد بود و تلاش داریم با کار کارشناسی شده در سه حوزه کاری مرتبط که در پایان به رونق گردشگری استان همدان خواهد انجامید گامهای خوبی برداشته شود.
او افزود: تحلیل وضع موجود، اولویت پژوهش در عرصه گردشگری، راهکارهای تقویت انگیزه سفر به همدان، پیشنهادات برای رفع موانع نحوه تقویت زیرساخت ها و نیروی انسانی مورد نیاز، نحوه تبلیغ قطب های گردشگری و نیز روشهای جلوگیری از اقدامات غیرقانونی از جمله سرفصل ها و شاخص های مدنظر در حوزه گردشگری است.
معصوم علیزاده گفت: باید مفهوم بین بخشی بودن گردشگری در بین متولیان نهادینه شده و تلاش کنیم براساس دستورالعمل های بالادستی که یکی از محورهای توسعه استان همدان مقوله گردشگری ذکر شده بدرستی به سرانجام برسد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان در پایان بر ادامه تشکیل جلسات و ارائه راهکارهای کارشناسی و در نهایت تهیه نقشه جامع بهمنظور تحول در حوزه گردشگری استان تاکید کرد.
او تصریح کرد: در عصر کنونی که با پیچیدگیهای زیاد همراه بوده و فناوری با سرعتی باورنکردنی رو به جلو حرکت میکند، هر جامعهای باید یک نقشه جامع پیشرفت و تحول را به عنوان چراغ راه پیش روی خود داشته باشد تا متناسب با اقتضائات و شرایط روز مسیر رو به رشد خود را طی کند و از قافله توسعه عقب نماند. از سویی دیگر، لازمه برنامهریزی برای پیشرفت و توسعه در جامعه کنونی بهرهمندی از یک نقشه راه با مختصات دقیق است، نقشهای که باید ضمن ترسیم وضعیت فعلی، حاوی برنامهها و الزامات بخش های مختلف برای خروج از وضع موجود و رسیدن به نقطه مطلوب و ایده آل در آینده باشد.
معصوم علیزاده افزود: امروز در پیچیدهترین تاریخ بشر زندگی میکنیم که این عصر دارای ویژگی هایی ناپایداری، نبود قطعیت و نسبی بودن، پیچیدگی و ابهام فضای پیرامونی است و برای پیشرفت در این عرصه باید به فناوری های همگرا تمرکز کرد.
نقشه در دست تدوین
حال نقشه جامع تحول و پیشرفت استان همدان در ادارات مختلف بر اساس تشکیل و تفکیک کمیته های تخصصی در حال تدوین است . بر اساس نظر کارشناسان در جلسات تشکیل شده با این عنوان، این نقشه، سندی علمی برای مدیریت منابع و ارتقای عدالت و توسعه پایدار استان خواهد بود.
این نقشه که این روزها با استفاده از ظرفیت بدنه کارشناسی و مدیران دستگاه های اجرایی، جامعه نخبگانی و دانشگاهی، فعالان بخش خصوصی و عرصه های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در استان در دست تدوین است را میتوان در صورت خروجی مطلوب رویکرد جدیدی از برنامه ریزی و تدوین چشم اندازها و به مثابه چراغ راه توسعه استان همدان دانست.
بر اساس آخرین تصمیمگیریها تمامی دستگاههای دولتی و بخش خصوصی در کمیتههای تخصصی مرتبط، عضو و در چارچوب تعیین شده توسط کارگروه، ایفای نقش خواهند کرد با تاکید استاندار همدان در هر کمیته تخصصی یک فرد از رسانه تخصصی مرتبط به کمیته نیز باید دعوت و عضو باشد. همچنین مقرر شد که رؤسای گروههای بخشی در سازمان مدیریت و برنامهریزی استان به عنوان دبیر کمیتهها، همراهی لازم را داشته باشند.
انتهای پیام/
نظر شما