موزه یاسوج ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد/ پیش‌بینی تأمین اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریالی

استاندار کهگیلویه و بویراحمد از پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی موزه باستان‌شناسی شهر یاسوج مرکز استان خبر داد.

یدالله رحمانی در حاشیه بازدید از موزه یاسوج در گفت‌وگو با میراث‌آریا، گفت: با تأمین ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک این موزه به بهره‌برداری کامل برسد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: کلنگ ساخت موزه یاسوج در سال ۱۳۸۶ به زمین‌زده شد بعد از چند سال قرار شد بنیاد شهید و امور ایثارگران این زمین را در اختیار گرفته و زمین دیگری در اختیار میراث فرهنگی برای ساخت موزه قرار دهد اما این معاوضه سرانجامی نداشت و ساخت موزه یاسوج در زمین کنونی در سال ۱۳۹۱ بطور رسمی آغاز شد.

او اظهار کرد: کمبود اعتبار ساخت این مکان فرهنگی را چند بار با وقفه رو به رو کرد تا اینکه در سال ۹۶ با اختصاص ۱۴ میلیارد تومان اعتبار ملی، ساخت موزه بطور جدی پیگیری شد و مرحله اول آن در دولت قبلی آماده افتتاح شد.

رحمانی گفت: موزه یاسوج در زمینی با زیربنای ۲ هزار و ۷۵۰ متر مربع زیربنا و ۱۱ هزار متر مربع مساحت ساخته شده است.

استاندار کهگیلویه وبویراحمد بیان کرد: این طرح در پنج طبقه شامل سالن نمایشگاه دائم، نمایشگاه موقت و سالن اجتماعات، آزمایشگاه و کارگاه مرمت، چاپخانه، کتابخانه و رستوران طراحی و احداث شده است. مساحت سالن نمایش موزه ۶۰۰ مترمربع است و سه هزار شی تاریخی و موزه‌ای کهگیلویه و بویراحمد در این سالن به نمایش گذاشته می‌شود. ۳۱۰ شیء تاریخی از سه هزار و ۵۰۰ قطعه آثار تاریخی این استان در مکانی به مساحت ۱۵۰ متر مربع نگهداری می‌شد.

او تصریح کرد: در موزه کنونی یاسوج‌اشیای فلزی شامل انواع ظروف فلزی، کاسه، جام و گلدان، ابزار آلات جنگی مانند خنجر، شمشیر، پیکان و ابزار آلات تزئینی مانند مهره‌ها، گوشواره‌ها، حلقه‌ها و النگوها، همچنین سکه‌های دوران ساسانی و متعلق به پادشاهانی چون خسرو دوم و سکه‌های دوره الیمایی و چند مهره از دوره ساسانی نگهداری می‌شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه یکی از برجسته‌ترین‌ اشیایی که در موزه یاسوج نگهداری می‌شود قطعه‌ای از نقش برجسته شاپور اول ساسانی است که برروی سنگ حفاری شده است، گفت: در موزه یاسوج همچنین‌اشیایی از دوره اسلامی شامل سکه‌های اوایل اسلام، سکه‌های عهد صفوی و قجری، ظروف چینی آبی و سفید واشیای دیگر چون خنجر و باروت به چشم می‌خورد.

رحمانی افزود: این موزه از یک بخش باستان‌شناسی نیز تشکیل شده است و اشیای به نمایش درآمده در آن بیشتر در کاوش‌های باستان شناختی از دست قاچاقچیان‌ اشیای عتیقه کشف شده و شامل سه دوره باستان‌شناسی پیش از تاریخ، دوره تاریخی و دوره اسلامی است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403101600889
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha