آیین ملی چوگان در کرمانشاه برگزار می‌شود

در نشست سرپرست معاونت گردشگری استان کرمانشاه و دبیر فدراسیون چوگان ایران بر لزوم برگزاری آیین ملی چوگان با هدف معرفی گردشگری کرمانشاه تاکید شد.

به‌گزارش میراث‌آریا روز یکشنبه ۱۶ دیماه در نشستی که با هدف بررسی ظرفیت‌های استان کرمانشاه برای برگزاری مسابقات چوگان برگزار شد، علیرضا مرادی بیستونی سرپرست معاونت گردشگری استان کرمانشاه وعبداله موذن‌زاد دبیر فدراسیون چوگان ایران، به تبادل نظر پرداختند.

سرپرست معاونت گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به تاریخچه غنی و فرهنگ غنی کرمانشاه، بر اهمیت استفاده از این ظرفیت‌ها برای جذب گردشگران و ارتقای سطح ورزش چوگان تأکید کرد و گفت: کرمانشاه به عنوان یکی از استان‌های مهم ایران، نه تنها از نظر تاریخی بلکه از نظر جاذبه‌های طبیعی و فرهنگی نیز می‌تواند میزبان مناسبی برای این مسابقات باشد.

او افزود: این بازی از حدود ۶۰۰ قبل از میلاد در ایران شکل گرفت و در دوره هخامنشیان هم بازی می شده است و هنگام کشور گشایی داریوش اول در هند رواج یافت، همچنین در دوره ساسانیان بخشی از فرهنگ بازی‌های این دوره بوده است.

 مرادی بیستونی با بیا اینکه این ورزش در ایران پس از صفویان کم کم رو به فراموشی رفت، تصریح کرد: در زمان پهلوی، در ارتباط با اروپاییان، چوگان دوباره مورد توجه قرار گرفت، ولی مانند گذشته رواج نیافت.

او با اشاره به اینکه، امروزه سعی می شود توجه بیشتری به این ورزش نشان داده شود،گفت: این بازی در ابتدا عنوانی نظامی و جنگی داشت و سوارکاران ایرانی در آن استعداد اسب‌های جنگی خود را به نمایش می‌گذاشتند.

سرپرست معاونت گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به ظرفیت تاریخی و جذابیت این ورزش، گفت: باید از این ظرفیت جذاب با برگزاری مسابقات متعدد برای معرفی کرمانشاه استفاده کنیم.

مرادی بیستونی تصریح کرد: برگزاری این مسابقات می‌تواند به عنوان یک فرصت برای معرفی استان کرمانشاه به گردشگران داخلی و خارجی عمل کند و به رونق اقتصادی منطقه کمک کند.

عبدالله موذن‌زاده دبیر فدراسیون چوگان نیز ضمن ابراز رضایت از زیرساخت‌های موجود در استان، به توانمندی‌های فنی اشاره کرد و افزود: با توجه به علاقه‌مندی جوانان به این ورزش، برگزاری مسابقات می‌تواند به توسعه و ترویج چوگان در سطح ملی بلااخص مردم کرمانشاه کمک کند .

دبیر فدراسیون چوگان گفت: چوگان میراث کهن ایرانی و قدیمی‌ترین بازی توپی و تیمی جهان است که به جهانیان هدیه شده است. این بازی که با عنوان «چوگان بازی سوار بر اسب همراه با موسیقی و روایتگری» به نام ایران در فهرست میراث ناملموس بشری سازمان یونسکو به ثبت رسیده است، سابقه حداقل ۲هزار و ۶۰۰ ساله دارد و شواهد باستان‌شناسی نشان می‌دهد که سابقه کهن‌تر داشته است.

او  افزود: اکنون این ورزش در اقصی نقاط جهان مورد اقبال و توجه قرار گرفته به طرز شایسته به آن پرداخته می‌شود.  با توجه سیاست فدراسیون چوگان در توسعه این ورزش در مناطقی که استعداد و پتانسیل لازم را داراست، هیأت چوگان استان کرمانشاه از سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده است.

دبیر فدراسیون چوگان ادامه داد: در سایه همدلی و همکاری اداره‌کل ورزش استان و نیز اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و دیگر ارگان‌ها فدراسیون چوگان آماده است که به یاری حق در سال پیش رو آیین ملی چوگان را در این استان برگزار کند.

در این نشست دو طرف بر اهمیت همکاری‌های بین‌سازمانی برای بهبود زیرساخت‌ها و امکانات لازم برای برگزاری این مسابقات تأکید کردند، که شامل بهبود زمین‌های چوگان، امکانات اقامتی و خدمات گردشگری می‌شود.

در پایان، توافق شد که جلسات بیشتری برای برنامه‌ریزی دقیق‌تر و هماهنگی‌های لازم برای برگزاری مسابقات چوگان در آینده نزدیک برگزار شود. این رویدادها به عنوان یک فرصت برای ارتقاء سطح ورزش و فرهنگ چوگان در استان کرمانشاه مورد توجه قرار گرفت.

انتهای پیام/

کد خبر 1403101600898
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha