ستاد بازآفرینی شهری کرمان تشکیل شد

ستاد بازآفرینی شهری کرمان با حضور استاندار کرمان، معاون وزیر راه و شهرسازی، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کرمان و مسئولان استان تشکیل و گزارش استان از اقدامات و الزامات حوزه بافت فرسوده، بافت تاریخی و سکونتگاه‌های غیررسمی ارائه شد.

به گزارش میراث آریا، سیدمصطفی آیت‌اللهی موسوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ در ستاد بازآفرینی شهری استان با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: تمام شهرداری‌های استان، تخفیف ۵۰ درصدی به صدور پروانه در بافت فرسوده را مدنظر دارند، اما بدعهدی در برگشت حق و حقوق شهرداری‌ها، کار را با مشکل مواجه می‌کند.

آیت‌اللهی افزود: این امکان وجود دارد که حق و حقوق شهرداری‌ها در قالب تهاتر زمین یا قیر خارج از بافت فرسوده صورت پذیرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان ابراز کرد: جلساتی با انجمن انبوه‌سازان استان برای طرح پیشنهادات احیای بافت‌های فرسوده داشته‌ایم تا به صورت متمرکز اراضی را در اختیار بگیرند و از ادغام آنها، پلاک‌های بزرگتری شکل گیرد و ساخت و ساز شود.

او تصریح کرد: این تجربه موفق را سال‌ها قبل در شهرداری بافت فرسوده داشتیم و بسیاری از منازل دچار مشکل استحکام؛ احیا و بازسازی شدند. سازمان همیاری شهرداری‌ها نیز چند زمین در محدوده تعیین کردند که در حال مذاکره برای تملک و ساخت و ساز است. 

اعتبار بافت‌های تاریخی باید احیا شود 

عبدالرضا گلپایگانی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران؛ لزوم احیای دفاتر تسهیلگری را مورد اشاره قرار داد و گفت: بهترین مکان این دفاتر را در شهرداری‌ها می‌دانیم به دلیل اقدامات کالبدی که در شهر دارند. 

گلپایگانی از سیاست‌های کلی در دست پیگیری سازمان بازآفرینی شهری را نوسازی، بهسازی و ساخت ایمن در بافت‌های فرسوده بیان کرد و افزود: از اهداف طرح‌های اجرایی در بافت‌های فرسوده؛ حفظ جان مردم، حفظ هویت اجتماعی و تاریخی و ایجاد شادابی در این مناطق است. برنامه ما این است که کمک کنیم تا اعتبار بافت تاریخی تا جای ممکن احیا شود.  

 ۱۲ درصد مساحت شهرهای کرمان در محدوده بافت‌های فرسوده است

رضا حافظی مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان در این جلسه عنوان کرد: از مجموع ۸۵ شهر استان کرمان، ۴۷ شهر دارای محدوده بافت‌های فرسوده مصوب هستند که ۷۱ هزار و ۱۲۳ هکتار وسعت دارند و ۸ هزار و ۴۰۳ هکتار آن در داخل محدوده بافت فرسوده قرار گرفتند. 

او ادامه داد: ۱۲ درصد مجموع مساحت شهرهای استان کرمان در محدوده بافت‌های فرسوده است. 

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان با اشاره به اهمیت مقاوم‌سازی و ایمن‌سازی بافت‌های فرسوده استان با توجه به جمعیت ساکن ۴۵۴ هزار و ۸۰۹ نفر تصریح کرد: کرمان استان زلزله‌خیزی است و باید به این مسئله در بافت‌های فرسوده توجه داشت. 

حافظی در ادامه بیان کرد: ۶ شهر در استان کرمان (در شهرستان‌های کرمان، سیرجان، رفسنجان، بم، جیرفت و کهنوج) به عنوان سکونتگاه‌ غیررسمی شناخته می‌شوند که مجموعا ۵ هزار و ۲۱ هکتار از مساحت شهرها را در بر می‌گیرند.  

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان گفت: طی سال گذشته، یک هزار و ۴۵۲ واحد برای دریافت تسهیلات مشارکت مدنی ساخت به بانک‌ها معرفی شدند. 

او افزود: الان اکثر ساکنان بافت‌های فرسوده در شهر کرمان، اتباع خارجی هستند و این مسئله بازگشت ساکنان رسمی و مشارکت را در ساخت و ساز و احیای این مناطق با مشکل مواجه کرده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403101600925
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha