سفر به چابهار

علی دارابی در یادداشتی نوشت: بیش از ۱۰۰ تن از مدیران پایگاه‌های میراث ملی و جهانی، کارشناسان، استادان و صاحب‌نظران حوزه میراث.فرهنگی از سراسر کشور در نخستین همایش بازخوانی تجارب حفاظت و مرمت پایگاه‌های میراث‌جهانی و ملی در چابهار گرد هم آمده بودند. 

این همایش در ۹ نشست تخصصی و کارگاه آموزشی به انتقال تجارب و یافته های حفاظت و مرمت پرداختند.

در این همایش من درباره استانداردسازی حفاظت و مرمت و پرهیز از نگرش سلیقه‌ای صحبت کردم و تأکید کردم باید الگوهای موفق که مبتنی بر آمایش سرزمین است را بشناسیم و متناسب با اقلیم، آب و هوا، جغرافیا و مسائل زیست بوم هر منطقه از کشور مدنظر قرار دهیم. 

مشارکت مردم، تقویت انجمن‌ها و تشکل‌ها، نقش‌آفرینی دستگاه‌ها که بناهای تاریخی را در اختیار دارند، افزایش سواد میراثی به گونه‌ای که میراث.فرهنگی تبدیل به فرهنگ عمومی در کشور شود را به عنوان ساز و کارهای مؤثر برای حفاظت و مرمت از میراث‌فرهنگی مورد تأکید قرار دادم. 

ایران عزیز دارای بیش از یک میلیون اثر تاریخی است که تاکنون ۴۰ هزار اثر ثبت شده است. ایران در ثبت‌جهانی آثار ملموس و طبیعی جزو ده کشور نخست است (با ۲۸ اثر) و در ثبت جهانی عناصر ناملموس در ۴ سال اخیر موفق شده است آثار ثبتی ایران را به ۲۶ اثر برساند که حاصل آن صعود از رتبه هفتم به رتبه چهارم دنیا بوده است.

لازم است از مدیرکل پایگاه‌های میراث ملی و جهانی معاونت میراث‌فرهنگی و همکاران ارجمندم، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سیستان و بلوچستان و همکاران ایشان، مدیرعامل منطقه آزاد چابهار، مدیران پایگاه های میراث فرهنگی ملی و جهانی که در ما را در برگزاری این نشست یاری کردند تقدیر تشکر کنم.

انتهای پیام/

کد خبر 1403101600946
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha