بهگزارش میراثآریا، مهدی مشهدی گفت: آیین سنتی جل جلانی روستای طامه، یکی از قدیمیترین مراسمهای سنتی این روستا است که هرساله و به همت اهالی این روستا باشکوه تمام اجرا میشود.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان نطنز ادامه داد: این مراسم به مدت ۳ شب متوالی در شبهای ۱۷، ۱۸ و ۱۹ دیماه هرسال مصادف با چله بزرگ توسط اهالی روستا برگزار میشود.
او افزود: در ابتدای مراسم چند نفر از جوانان و بزرگان روستا که در این مراسم حضور دارند در قسمتی از بلندای مشرفبه روستا اقدام به روشن کردن آتش میکنند، زیرا اعتقادی در قدیم بر این بوده که این آتش باعث زیادشدن محصولات کشاورزی و زیادشدن برکتهای خداوند میشود و دعا میکنند که سال خوب و پربرکتی داشته باشند و برخی دیگر هم به باغات خود سرکشی میکنند و سنگی در گلوگاه درختان میگذارند و اعتقاددارند که باردهی را زیاد خواهد کرد.
مشهدی تصریح کرد: پسازآن اهالی روستا بهصورت گروهی و با همراهی یکی از اعضا بهعنوان استاد گروه در کوچههای روستا حرکت میکنند و در مقابل هر خانهای استاد شروع به خواندن شعر مرسوم میکند و همراهان با کشیدن (هُو) جواب میدهند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان نطنز تأکید کرد: پس از اتمام شعرخوانی توسط استاد گروه، صاحبخانه با توجه به اختیارات شخصی و توانایی خود مقداری میوه و آجیل، جوزقند و تنقلات در ظرفی میگذارد و تقدیم به شخصی میکند که مسئول نگهداری هدایاست، اهالی گروه نیز پس از تشکر از صاحبخانه و ذکر صلوات به منزل بعدی مراجعه میکنند.
او گفت: این مراسم گاها تا نیمه های شب ادامه دارد و پس از اتمام مراسم افراد گروه برای تقسیم کردن آجیلها در مکانی مثل مسجد و حسینیه جمع میشوند و اگر مقدار قابلتوجهی باشد بین اعضای گروه و نیازمندان توزیع میشود و مازاد آن را بفروش میرسانند و صرف امور خیریه روستا میکنند.
شایانذکر است که این آیین سنتی در سال ۱۳۹۵ با شماره ۱۲۰۱ در فهرست آثار ملی کشور و در سال گذشته نیز در تقویم رویدادهای گردشگری جمهوری اسلامی ایران با شماره ۲۰۲۰۴۱۲۸ به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/
نظر شما