خلاقیت، اصالت و ابتکار در صنعت طلاسازی و تلفیق آن با هنر

نوآوری و ابتکار در صنعت طلاسازی و تلفیق آن با صنایع‌دستی می‌تواند در ایجاد بازارهای جدید، تولید ثروت، افزایش صادرات، اشتغال و همچنین ایجاد ارزش افزوده برای هنر و طلا نقش مؤثری داشته باشد.

نفیسه سادات سیف، مدیرعامل شرکت خلاق درین‌نگار، نخستین و تنها شرکت خلاق در طلا و صنایع‌دستی در خراسان رضوی در یادداشتی نوشت: تلفیق طلا با صنایع‌دستی و هنرهای ایرانی بسیار سخت و پیچیده است اما با ظرفیت خوبی که در مشهد وجود دارد به طور یقین در این زمینه موفق خواهیم شد.

ضرورت خلاقیت و ابتکار در تولید محصولات جدید در حوزه طلا و صنایع‌دستی بر کسی پوشیده نیست و باید از طراحان هندسه نقوش، نگارگری و تذهیب برای تولید محصولات و آثار در این حوزه استفاده کرد.

مشهد یکی از مهمترین مراکز طلا و صنایع دستی در کشور است و با گسترش و توسعه نوآوی در صنعت طلا و جواهر مسیر اشتغال، درآمدزایی، شکل دهی و تأمین ذائقه مردم هموار می‌شود.

ویژگی بارز محصولات و آثاری که با نوآوری و خلاقیت در حوزه طلا و تلفیق آن با هنر اصیل ایرانی- اسلامی تولید شده است منجر به خلق آثار فرهنگی نفیس و ارزشمند و خلاقانه‌ای شده که برای اولین بار در این صنعت تولید و به بازار ارائه شده است.

در حال حاضر به کارگیری فرهنگ ایرانی در ساخت مصنوعات طلا و جواهر یکی از ضروریات انکارناپذیر در پیشرفت هنر و صنایع دستی و صنعت طلا و جواهر است. متأسفانه آن طور که باید صنعت طلاسازی در بعد هنری و صنایع‌دستی رشد چشمگیری نداشته و اولویت اصلی در این صنعت، تمرکز به جنبه تجاری بودن آن شده است.

اما با ورود شرکت‌های خلاق به حوزه صنایع‌دستی و طلا شاهد پررنگ شدن نقش استفاده از دست آوردهای علمی و فناوری و قدرت رقابت و حضور در بازارهای جهانی را برای این هنر فراهم می‌کند.

ایران دارای ۷۰۰۰ سال قدمت در هنر طلا و زیوآلات سنتی است و زمان آن فرا رسیده تا با حمایت بیشتر از نوآوری و خلاقیت در صنعت طلا و جواهر و تلفیق این با هنر و صنایع‌دستی به فرهنگ اصیل و کهن ایران کمک کنیم.

با طرح خلاقیت و ابتکار در صنعت طلاسازی و تلفیق آن با صنایع‌دستی در پی خلق یک سبک نو در بحث هدایا و سوغات فرهنگی فاخر و ارزشمند در ایران هستیم.

با تلفیق هنر و طلا حال علاوه بر پوشش بازارهای سنتی داخلی می‌توان در بازارهای نوظهور آسیای شرقی و همچنین کشورهای حوزه خلیج فارس به عنوان یکی از اصلی‌ترین مشتریان محصولات هنری و تزئینی با طلا، جایگاه ویژه‌ای در میان خریداران خارجی صنایع دستی ایران ایجاد کنیم.

و پایان سخن اینکه، نقش وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و وزارت صمت در حمایت و جلب مشارکت شرکت‌های خلاق و دانش بنیان در حوزه طلا و صنایع‌دستی بسیار مؤثر و بسزاست و به عنوان پیشنهاد اجرایی می‌توان گفت که نخستین قدم تسریع در امور مجوزهای قانونی، تسهیلات و در اختیار قرار دادن فضایی برای حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی صنایع‌دستی و گردشگری است.

البته جای بسی خرسندی است که وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بازدید از سومین نمایشگاه دستاوردها و ظرفیت‌های شرکت‌های خلاق و دانش بنیان پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی با دعوت از شرکت‌های خلاق و دانش بنیان برای افزایش نق‍ش آفرینی در حوزه صادرات صنایع‌دستی بارقه‌ای از امید در دلمان ایجاد کرده است، ‌امیدواریم با کمک حوزه صنایع‌دستی وزارت و معاوت صنایع‌دستی ادارات کل استان‌ها گامی در راستای رشد و پیشرفت صنایع‌دستی انجام دهیم و صنایع‌دستی را به متن زندگی مردم در سراسر دنیا ببریم.

انتهای پیام/

کد خبر 1403101801051
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha