ثبت ملی هویت تاریخی بنا را حفظ می‌کند 

مراسم رونمایی از لوح ثبت ملی خانه آیت‌الله طالقانی امروز ۱۸ دی ۱۴۰۳ در سالن آمفی تئاتر موزه ملی ایران برگزار شد. 

به گزارش میراث‌آریا، پرهام جانفشان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تهران در ابتدای صحبت‌های خود در این مراسم گفت: شان ثبت یک اثر در ویژگی‌هایی که در آن نهفته است وجود دارد و وظیفه ما در میراث‌فرهنگی این است که اگر اثری واجد شاخصه‌های مطلوب باشد در کمیته‌ای آن را بررسی کنیم. 

او ادامه داد: امروز می‌خواهیم از لوح ثبت ملی خانه آیت‌الله طالقانی رونمایی کنیم.

جانفشان ادامه داد: در استان تهران ۹۰۰ اثر ثبت شده اعم از محوطه‌ها و ... را داریم که ۳۳ اثر ثبت شده برای شخصیت‌های فرهنگی، مذهبی و علمی است. در تهران خانه افرادی نظیر شهید مطهری، شهید چمران، شهید رجایی، پروفسور حسابی، ملک الشعرای بهار، پروین اعتصامی و ... ثبت ملی شده است. 

جانفشان ادامه داد: هدف از ثبت ملی این بناها حفظ حافظه تاریخی یک ملت و حفظ رویدادهایی است که در آن خانه رخ داده و باید برای آیندگان ثبت شود. 

او افزود: در بخش‌های مختلف ثبت ملی یک اثر به ویژگی‌هایی بسنده می‌کنیم که یکی از آنها ویژگی معماری آن است. بخشی از این بررسی‌ها مربوط به بناهایی است که اتفاق یا حادثه‌ای در آنها رخ داده و بخشی از آن هم به خاطر وجود شخصیت‌هایی است که در آنجا زندگی کردند. ثبت خانه طالقانی موجب حفظ هویت تاریخی و ماندگاری بنای آن است. 

جانفشان گفت: وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نگرانی‌هایی درباره تخریب این بنا داشت و دستور ثبت این اثر را به ما دادند و ما نیز بررسی کردیم. بخشی از صحت‌سنجی‌ها با همکاری خانواده‌شان مورد بررسی قرار گرفت و این بنا در ۱۷ آذر امسال در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسید.

انتهای پیام/

کد خبر 1403101801062
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha