خانه آیت‌الله طالقانی خود روایتگر است/ طالقانی روح زمانه ما بود 

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: خانه مرحوم آیت‌الله طالقانی فقط یک بنا از جنس خشت و آهن و سیمان نیست بلکه این خانه خود روایتگر و روایت‌کننده است.

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، سیدرضا صالحی‌امیری شامگاه امشب سه‌شنبه ۱۸ دی در مراسم رونمایی از لوح ثبت‌ملی خانه مرحوم آیت‌الله طالقانی که با حضور جمعی از مدیران و مسئولان، تعدادی از مورخان و پژوهشگران و اعضای خانواده آیت‌الله سیدمحمود طالقانی در محل سالن همایش‌های موزه ملی ایران برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری مراسم با نام و یاد مرحوم آیت‌الله طالقانی بسیار اهمیت دارد. این محفل نه سیاسی و نه تبلیغاتی است بلکه برای این است که به نسل جوان، شخصیت‌های بزرگ ایران‌زمین را بشناسانیم و شکاف و انقطاعی که پیدا شده، پر شود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اضافه کرد: ایران عزیز ما دارای ریشه و تبار تاریخی برجسته‌ای است و هویت ایران هم با عناصر تاریخی آن شکل گرفته است. اما نسل امروز ما با نسل گذشته خود و این تبار تاریخی فاصله گرفته است، از این رو بازخوانی هویت و اندیشه‌های افرادی چون طالقانی برای جامعه ایران یک هدف مهم و کلیدی است و وظیفه ما یادآوری به افرادی است که از این ارزش‌ها فاصله گرفته‌اند و پیام این است که طالقانی نیاز امروز و ضرورت فردای ایران است.

او سپس به اهمیت خانه تاریخی مرحوم آیت‌الله طالقانی اشاره کرد و ادامه داد: این خانه فقط کالبد و خشت نیست، بلکه روح و معنا دارد. خانه طالقانی یک روایتگر است‌، اتفاقات بزرگی در دل آن به وقوع پیوسته است و بخشی از شخصیت و هویت تهران است.

او افزود: طالقانی باید برای نسل جدید، با زبان جدید معرفی شود، تقاضای من از آموزش و پرورش این است که شخصیت مرحوم طالقانی را به نسل‌های جدید به خوبی معرفی کند.

این مقام مسئول سپس به اهمیت فعالیت‌های سیاسی آیت‌الله طالقانی در قبل از انقلاب و تاثیر آن بر روی مبارزان انقلابی اشاره کرد و گفت: نسل ما مدیون افرادی مثل مرحوم آیت‌الله طالقانی هستند. ایشان شخصیتی بود که ملجأ همه افراد و مبارزان سیاسی و انقلابی بود و حتی در درون و برون زندان پناه‌گاه افراد بسیار زیادی بود. 

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: طالقانی روح زمانه خویش بود و به عنوان بخشی از تاریخ جامعه ایران است. آن مرحوم، شخصیت بزرگ و برجسته‌ای داشت، بنابراین با همکاری خانواده مرحوم آیت‌الله طالقانی به دنبال این هستیم که به منظور معرفی زندگی و زمانه آیت‌الله طالقانی یک همایش بزرگ و در خور نام این شخصیت عزیز برگزار کنیم. صداوسیما نیز باید با ساخت سریال و برنامه‌های مختلف شخصیت آیت‌الله طالقانی را به نسل جدید معرفی کند.

او در پایان صحبت‌های خود گفت: همه ما از آیت‌الله طالقانی، پندهای زیادی آموخته و گفتمان مردم‌داری، رواداری و آزادی‌اندیشی را از آن مرحوم یاد گرفتیم، از این رو اندیشه‌های ناب آیت‌الله طالقانی باید به جامعه و نسل جوان معرفی شود. ما در وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آماده همکاری با دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری برای معرفی و احیای اندیشه‌های مرحوم آیت‌الله طالقانی هستیم.

انتهای پیام/

کد خبر 1403101801068
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha