آیین بازگشایی پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی در دوشنبه با حضور مقامات ایران و تاجیکستان برگزار شد

پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی در مراسمی با حضور سید رضا صالحی امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایران، مطلوبه خان ستاریان، وزیر فرهنگ تاجیکستان، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران و جمعی از اهالی فرهنگ و ادب در پایتخت تاجیکستان بازگشایی شد.

به گزارش میراث‌آریا، سید رضا صالحی امیری در آیین بازگشتیی این پژوهشگاه گفت: امروز روزی مبارک برای دو ملت ایران و تاجیکستان است. زبان فارسی، یکی از مهم‌ترین عناصر هویت فرهنگی این دو ملت است که فردوسی، به‌عنوان نماد این زبان شیرین، آن را پایدار نگاه داشته است.

او افزود: در دنیای امروز، خشونت‌ها و مناقشات هزینه‌های سنگینی بر ملت‌ها تحمیل کرده، اما چیزی که همچنان ماندگار مانده، پیوند فرهنگی و زبانی میان ایران و تاجیکستان است. زبان فارسی، زبان عرفان، اخلاق، رمز و راز و اشعار غنی است که در برابر تهاجم‌های تاریخی همچنان استوار مانده است.

صالحی امیری تأکید کرد که بازگشایی این پژوهشگاه می‌تواند آغازگر فصل جدیدی در گسترش روابط فرهنگی میان ایران و تاجیکستان باشد و نخستین پروژه این مرکز، پژوهش در مورد ریشه‌های زبانی و گویش‌های فارسی و تاجیکی خواهد بود.

اوهمچنین اعلام کرد که نتایج این پژوهش به روئسای جمهور دو کشور ارائه خواهد شد تا تاکیدی بر پیوند عمیق فرهنگی و تاریخی این دو ملت باشد.این مراسم نشان‌دهنده عزم دو کشور برای حفظ و تقویت میراث مشترک زبان فارسی و توسعه همکاری‌های فرهنگی است.

گفتنی است این پژوهشگاه از سال ۱۳۹۷ تعطیل شد و با صدور مجدد مجوز و در حاشیه سفر صالحی‌امیری به دوشنبه، بازگشایی و افتتاح شد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403102601489
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha