توسعه گردشگری زمین در دستور کار خراسان رضوی قرار دارد

معاون گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: با وجود تلاش‌های زیادی که در حوزه گردشگری زمین‌ (ژئوتوریسم) انجام شده با توجه به ظرفیت‌ها همچنان مغفول مانده است، اکنون توسعه گردشگری زمین در دستور کار خراسان رضوی قرار گرفته است.

به گزارش میراث‌آریا، یوسف بیدخوری چهارشنبه ۲۶ دی ماه ۱۴۰۳ در کارگاه آموزشی «زمین گردشگری» که ویژه مدیران دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان گردشگری که در اداره‌کل زمین‌شناسی واکتشافات معدنی شمال شرق برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: استان خراسان رضوی به واسطه ظرفیت‌های زمین‌شناسی که دارد می‌تواند به توسعه گردشگری کمک کند.

معاون گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی ادامه داد: در استان خراسان رضوی تمرکز فعالیت‌ها بر زیارت و خدمت‌رسانی شایسته به زائران بوده است، بعد از زیارت، به سراغ گردشگری سلامت رفتیم که رشد و رونق گرفته و اکنون به مراحل خوبی رسیده است.

او تصریح کرد: گردشگری سلامت را با کمک دانشگاه علوم پزشکی و دیگر دست اندرکاران و دفاتر خدمات مسافرتی به پیش بردیم و در حال حاضر خراسان رضوی و به ویژه مشهد در زمینه گردشگری سلامت جایگاه برتر برخوردار است.

او با بیان این‌که زمین گردشگری در دستور کار قرار دارد و باید الزامات رشد و رونق آ را فراهم کنیم، گفت: مصوبه آموزش راهنمایان زمین گردشگری را از وزارت خانه گرفته‌ایم و دو مؤسسه آموزشی در این زمینه می‌توانند به راهنمایان آموزش دهند، هم‌چنین تعدادی از دوستان که حوزه زمین‌شناسی تحصیل کرده‌اند با فراگرفتن آموزش‌های راهنمایان گردشگری به رشد و رونق گردشگری کمک خواهند کرد.

معاون گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی تصریح کرد: موزه زمین‌شناسی گام‌های مؤثری در شناخت مردم و پاسخ به علاقه‌مندی مردم به این حوزه بوده است، زمین گردشگری با دیگر گردشگری‌ها از جمله گردشگری روستایی، گردشگری کشاورزی نیز تلفیق می‌شود و موجب تقویت این گردشگری می‌شود تورهای گردشگری نیز در قالب بسته سفر خواهد بود و رشد و توسعه دیگر اقسام گردشگری را مورد توجه قرار خواهد داد.

همچنین هادی شریفی سرپرست اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق در این نشست گفت: زمین گردشگری به عنوان یک شاخص هدف‌گذاری شده، هم‌چنین ایجاد یک ژئو پارک نیز پیش‌بینی شده است که تلاش داریم این ژئوپارک دراستان خراسان رضوی ایجاد کنیم.

او افزود: زمین گردشگری بر مبنای جاده‌ها نیز در دستور کار قرار گرفته و موزه علوم زمین یکی از آثار ماندگاری است که به همت همکاران در گذشته ایجاد شده است و اکنون به عنوان ژئو سایت شهری مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد، ‌امیدواریم با افزایش ساعت کار آن بتوانیم به مردم مشهد و گردشگران خدمت‌رسانی کنیم.

همچنین حامد قربان پور کارشناس زمین‌شناسی در این نشست بیان کرد: هدف این است زمین گردشگری را در استان رونق دهیم و بتوانیم با داشته‌های گردشگری، ماندگاری زائر را افزایش دهیم.

او یادآور شد: در استان خراسان رضوی ۲۵۰ غار داریم که ناشناخته است، اگر غارها به عنوان مقصد گردشگری معرفی شوند رونق اقتصادی روستاهای اطراف را در پی خواهد داشت..

همچنین علی اکبر احمدزاده رئیس گروه آموزش بازاریابی و توسعه گردشگری خراسان رضوی در این نشست با اشاره به این شعر بابا طاهر عریان که «به صحرا بنگرم صحرا تو بینم به دریا بنگرم دریا تو بینم» «به هر جا بنگرم کوه و در و دشت نشان از قامت رعنا تو بینم»، اظهار کرد: ایران از جمله استان خراسان رضوی از جاذبه‌های گردشگری طبیعی بسیار زیادی برخوردار است که این جاذبه‌ها راهی برای شناخت بیشتر و بهتر خداوند متعال است.

او افزود: دوره آموزشی زمین گردشگری تاکنون کمتر مورد توجه بوده که اکنون در برنامه‌ریزی مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

احمدزاده تصریح کرد: واحد آموزش معاونت گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان با همکاری مؤسسات آموزشی تحت پوشش آمادگی کامل خود را برای ثبت نام و برگزاری دوره آموزشی زمین گردشگری اعلام می‌کند.

همچنین عباس قادری استاد زمین‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد در این نشست با اشاره به مفاهیم مرتبط حوزه زمین‌شناسی و گردشگری گفت: ابتدا باید با واژه‌های زمین‌شناسی آشنایی داشته باشیم، مفهوم توسعه پایدار برآمده از پیامدهای منفی زیست محیطی و اجتماعی ناشی از رویکرد توسعه‌ای یک جانبه اقتصادی پس از انقلاب صنعتی است، توسعه پایدار با کمک زمین گردشگری محقق می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1403102701530
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha