نقشه جامع ابزار حیاتی در حوزه گردشگری استان در مسیر تحول است

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان در سومین جلسه کمیته میراث‌فرهنگی استان که در هتل بوعلی همدان برگزار شد، گفت: نقشه جامع تحول و پیشرفت نیازمند دقت بالاست تا بتواند در حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مسیر دستیابی به هدف توسعه را هموار و ایجاد تحول کند.

به گزارش میراث‌آریا، محسن معصوم علیزاده، صبح امروز شنبه ۲۹ دی‌ماه در کمیته گردشگری که ذیل کارگروه تدوین نقشه جامع تحول و پیشرفت استان تشکیل شده است، بیان کرد: نقشه جامع یک ابزار حیاتی در حوزه گردشگری استان است که موفقیت سازمان‌ها و بخش‌های مختلف جامعه در این زمینه  به اجرای درست آن بستگی دارد و این طرح در هفت بند شامل تبیین وضع موجود،  نقش‌های کلیدی در برنامه هفتم، اسناد بالادستی، تحلیل بخش، جایگاه استان و پیش بینی رویدادها در آینده با توجه به محدودیتها تعریف شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان با بیان اینکه نباید آن را صرفاً به‌عنوان یک سند روی کاغذ دید، بلکه باید آن را به‌عنوان کلید موفقیت در نظر گرفت، افزود: در زمینه گردشگری باید با یک ادبیات مشترک بین ارگانها دست یابیم و این مهم را محقق کنیم و در این زمینه باید روی نقش رسانه‌ها به عنوان آگاهان و صاحبان نظر در زمینه تدوین شدن نقشه تحول تاثیر گذار است .

او خاطرنشان کرد: تهیه نقشه جامع پیشرفت در کمیته گردشگری، اقدامی است که با همکاری مدیران دستگاه‌های اجرایی، دانشگاه‌ها، مدارس و حتی بخش خصوصی به پیش می‌رود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان با اشاره به اینکه این فرآیند نیازمند دقت و انرژی بسیار است تا به یک برنامه علمی و منطقی بر پایه داده‌های درست منتهی شود، ابراز کرد: نقشه راه باید راهنمای مسیر باشد تا بتواند جامعه را به اهداف تعیین‌شده برساند و این نقشه نه‌تنها مسیر حرکت را روشن می‌کند، بلکه نقش حیاتی در هماهنگ‌سازی و هم‌افزایی بین ذی‌نفعان دارد.

معصوم علیزاده تاکید کرد: این نقشه‌ها باعث شفاف‌سازی چشم‌اندازها و وحدت رویه می‌شوند و نقشه جامع می‌تواند تمام دستگاه‌های ذی‌ربط را هماهنگ کرده و از دوباره‌کاری‌ها جلوگیری کند.

او تصریح کرد: حوزه میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی نیز یکی از مواردی است که نقشه جامع می‌تواند در آن نقش پررنگی داشته باشد و از معرفی ظرفیت‌ها تا حفظ و ارتقای وضع موجود همگی به برنامه‌ریزی منسجم نیاز دارند.  ایجاد ارتباط مؤثر بین خدمت‌دهندگان، خدمت‌گیرندگان و ذی‌نفعان یکی دیگر از وظایف این نقشه است. این ارتباطات باید به‌گونه‌ای باشد که از منابع بهینه استفاده شود و به اهداف تعیین‌شده دست یافت. همچنین راه‌های افزایش رفاه عمومی و سرمایه اجتماعی باید در مسیر گردشگری استان شناسایی شوند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان با اشاره به اینکه اگر منابع کافی وجود دارد، اما رضایت عمومی پایین است، باید موانع شناسایی در حوزه گردشگری به ویژه با برنامه های بین دستگاهی رفع شوند، اظهار کرد: تهدیدها و فرصت‌ها باید به‌طور دقیق تحلیل شوند.

معصوم علیزاده گفت: نقاط قوت و ضعف موجود باید مشخص شوند تا بتوان بر اساس آن‌ها برنامه‌ریزی کرد.

او با اشاره به اینکه مدیران باید با شجاعت و خلاقیت به میدان بیایند و ریسک‌پذیری داشته باشند، گفت: بسیاری از مشکلات می‌توانند با تصمیم‌گیری‌های جسورانه حل شوند وبا استفاده از مطالعات و اسناد موجود نیز یکی از راه‌های افزایش سرعت و دقت در برنامه‌ریزی است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری خدمات نیز در این نشست گقت: نقشه جامع پیشرفت و تحول همدان که این روزها با استفاده از ظرفیت بدنه کارشناسی و مدیران دستگاه‌های اجرایی، جامعه نخبگانی و دانشگاهی، فعالان بخش خصوصی و عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی این استان در دست تدوین است را باید رویکرد جدیدی از برنامه‌ریزی و تدوین چشم اندازها و به مثابه چراغ راه توسعه دیار الوند دانست.

عباس صادقی پوریانی افزود: نقشه جامع پیشرفت و تحول در واقع مسیر رسیدن به توسعه همدان را با استفاده از اسناد بالادستی و برش استانی آنها ترسیم می‌کند، این نقشه محدود به بخش دولتی نیست و همه ارکان و در واقع جامعه استان همدان را دربر می‌گیرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403102901667
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha