بهگزارش میراثآریا، محمد عرب روز یکشنبه ۳۰ دیماه ۱۴۰۳ بیان کرد: از ابتدای مهر حدود ۵۵۰ نفر در قالب ۱۸ گروه از دانش آموزان مقاطع مختلف مدارس شهرستان طبس از موزه مردمشناسی بازدید کرده اند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان طبس گفت: فرهنگ دیدار از موزهها به دانش آموزان میآموزد که با زیبا دیدن»، «حس خوب کردن» و «بهتر تجربه کردن» میتوانند بسیاری از موضوعات و مطالب درسی و غیر درسی را شخصاً درک و تجزیه و تحلیل کنند.
او افزود: موزه مردمشناسی طبس واقع در باغی معروف به باغ خان و از ابتدا برای موزه طراحی و ساخته شد که بعد از زلزله شهریور ۵۷ و برای کمک به مردم به گرمابه عمومی تبدیل شد و با تغییر کاربری و مرمت و تجهیز، به موزه مردمشناسی شهرستان تبدیل شد که فضای باغ گونه موزه، زیبایی خاصی دارد و علاوه بر اینکه دانش آموزان با فرهنگ و آداب و رسوم گذشتگان و اشیاء تاریخی بجا مانده از قدیم آشنا میشوند در فضای معماری سنتی و بومی خاص طبس قرار میگیرند. اشیاء داخل موزه وسایل مربوط به زندگی و آداب و رسوم، مشاغل سنتی و بومی، آئینهای سنتی و کهن و معرفی مکانهای دیدنی و گردشگری شهرستان طبس است که دورهای از صفویه، قاجار و پهلوی را در برمیگیرد.
عرب گفت: بدون شک یکی از جذابترین و مفیدترین موزهها برای کودکان (و بزرگسالان) موزههای مردمشناسی هستند. در حالی که غالبا از روی اسم آن گمان میکنند موزهی به اصطلاح سنگین و سختی برای بازدید باشد و به مقولات پیچیدهی اجتماعی مربوط باشد. اصلیترین و بهترین قسمت موزه، مجسمههایی واقعا زیبا و تاثیرگذار از اقشار مختلف مردم و شغلهای گوناگونی است که در سالهای دور و نزدیک در طبس وجود داشته است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان طبس اذعان کرد: بازدید دانشآموزان از موزه بهصورت نیم بهاء است و امکان برگزاری کلاسهای درسی مثل هنر و تاریخ و… در فضای موزه فراهم است.
انتهای پیام/
نظر شما