شیما عبدالهخانی خبرنگار میراث آریا در یادداشتی نوشت: در منابعی از جمله پرونده ثبتی امامزاده عبدالقهار و کتاب سرزمین جاوید در خصوص روستای ورده و امامزاده تاریخی عبدالقهار که در این روستا واقع شده آمده است که در حدود هفده کیلومتر از کرج به طرف قزوین ، سمت راست جاده آسفالت ، راه خاکی کردان قرار دارد که پس از ۱۲ کیلومتر به یک دوراهی میرسد. جاده سمت راست آن به طرف ده «چلنگه دار» میرود و پس از طی حدود یک کیلومتر به دوراهی دیگری میرسیم که راه مستقیم آن بطرف برغان و راه باریک سمت چپ آن به طرف ده ورده میرود. از اول دو راهی تا ده مزبور ۵ کیلومتر فاصله است. جاده مزبور از میان درختها و بوتههای گل نسترن وحشی عبور میکند. ده ورده در پایان جاده مزبور قرار دارد و رودخانه ای از کف دره کنار ده عبور میکند.
امامزاده عبدالقهار در آنسوی رودخانه و در دامنه کوه و مشرف بر ده و درهای که رودخانه در آن جریان دارد واقع شده است. برای آن که بتوان از دامنه تپه برای بنای محل امامزاده استفاده شود، صفههای مختلفی با اختلاف سطح نسبت به یکدیگر ایجاد نموده اند و سپس به کمک راههای شیبدار وپلهکانها از صفهای به صفه دیگر راه مییابند. محلی که بنای امامزاده در آنجا برپا گشته سکوی وسیعی است.«سرزمین جاوید»
امامزاده عبدالقهار در حاشیه شرقی روستای ورده دارای بقعهای با گنبد مخروطی شکل است که یکی از شاخههای رودخانه کردان که از دره ورده جاریست از غرب این بقعه عبور میکند. بقعه بر روی صفه بلندی قرار گرفته که تعدادی درخت تنومند و کهنسال نیز در اطراف آن قرار دارند.
بنای مرکزی در اوایل قرن دهم هجری مقارن با سلطنت شاه طهماسب صفوی ساخته شده است. بنای تاریخی امامزاده عبدالقهار ورده در سال ۷۵ به شماره ۱۷۹۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
روستای ورده در حاشیه رودخانه سیبان دره و در نزدیکی شهر کرج با داشتن طبیعت زیبا یکی از زیباترین مقاصد برای سفری یک روزه و دوری هرچند کوتاه از زندگی شلوغ و پرهیاهو در کلانشهرهایی مانند کرج و تهران وتجربه مکانی آرام وخوش آب و هوا است. علاوه بر آن علاقه مندان میتوانند تجربه زیارت امامزاده عبدالقهار با بنایی تاریخی متعلق به دوره صفوی را در این روستا تجربه کنند.
جمعیت ساکنان دائمی این روستای ییلاقی معمولا در فصول گرم سال به بیش از ۳۰۰ خانوار افزایش مییابد اما این تعداد در فصول سرد سال کاهش محسوسی مییابد. شغل اهالی روستا عمدتا باغداری و پرورش و تولید گردو، سیب، توت و گلابی است.
با توجه به ایکه روستای ورده از طبیعت زیبایی برخوردار است میتواند یکی از جذاب ترین مقاصد برای علاقه مندان به طبیعتگردی باشد. علاوه بر امکانات اولیه رفاهی چند رستوران کوچک در فصول گردشگری پذیرای مسافران است
در کنار مناظر زیبای طبیعی این روستا و بنای تاریخی بقعه امامزاده عبدالقهار با گنبد زیبای مخروطی، بقایای یک حمام قدیمی و اتاقک سنگی بقعه بی بی سکینه از دیگر مکانهای تاریخی جذاب و دیدنی برای گردشگرانی هستند که به گردشگری تاریخی علاقهمند هستند.
راه دسترسی به روستای ورده از بزرگراه کرج - قزوین، پل کردان، کردان، چلنگدار به سمت برغان، دو راهی ورده (سمت چپ) و بالاخره روستای ورده است.
بهترین زمان برای بازدید از این روستا در فصول بهار و تابستان است که هوای روستا در معتدلترین حالت خود قرار دارد. اگرچه که دیدار از روستای ورده در فصول پاییز و زمستان نیز لطف و زیبایی خاص خود را دارد.
روستای ورده، مقصدی ایدهآل برای علاقهمندان به طبیعت، تاریخ و آرامش است. درواقع سفر به روستای زیبای ورده انتخابی مناسب برای کسانی است که به دنبال مکانی برای فرار از شلوغی شهر و گذراندن اوقاتی آرام هستند.
انتهای پیام/
نظر شما