به گزارش خبرنگار میراثآریا، مهدی حجت بنیانگذار سازمان میراثفرهنگی و استاد دانشگاه در سومین روز پنجمین نشست سراسری معاونان میراثفرهنگی ادارات کل استانی که امروز پنجشنبه ۴ دی ماه ۱۴۰۳ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد، با موضوع «شناخت و معرفی میراثفرهنگی» به سخنرانی پرداخت.
حجت با بیان اینکه تمامی ارزش میراثفرهنگی به پیام انسانی است که در آن وجود دارد، اشیا و آثار تاریخی را وسیلهای برای انتقال ارزش فرهنگی درون آنها به مخاطب عنوان و بر اهمیت انتقال این مفاهیم تاکید کرد.
او این نکته را متذکر شد که نگرانی در عدم انتقال مفاهیم به نسل جدید باید از سوی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی صورت گیرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه حفاظت و نگهداری به معنای بازگرداندن اثر به چرخه حیات است، ادامه داد: تنها راه حفاظت موثر، انتقال ارزش اثر به مردم است. زمانی که شی بتواند با مخاطب تعامل پیدا کند موزه کارکرد درستی خواهد داشت.
بنیانگذار سازمان میراثفرهنگی با اشاره به اینکه ثبت به معنای تثبیت و تداوم حیات است بر اهمیت فهم و شناخت دقیق نسبت به داشتههای میراثی و تاریخی و بهرهبرداری از آنها در زندگی روزمره تأکید کرد.
حجت با انتقاد به نگاه تفریحی نسبت به میراثفرهنگی، افزود: میراثفرهنگی برای تفریح نیست، بلکه برای عبرت گرفتن از تاریخ است و باید از آن برای زندگی امروز بهرهبرداری کنیم.
او در ارتباط با بافتهای تاریخی به اهمیت احیای زندگی اشاره کرد و ادامه داد: باید ترمیم زندگی در بافت تاریخی انجام شود و این امکان فراهم شود که زندگی با کیفیت گذشته در بافت تاریخی جریان پیدا کند.
این استاد دانشگاه و معمار پیشکسوت برگزاری کارگاههای آموزشی و انجام کارهای فرهنگی را در راستای فرهنگسازی در این رابطه مهم عنوان کرد.
انتهای پیام/
نظر شما