بهگزارش میراثآریا، محمدرضا فلاحتی با اعلام این خبر در خصوص کشف شهر زیرزمینی ابرکوه و فعالیتهای انجام شده در آن گفت: با عنایت به اینکه شهر ابرکوه در مسیر سیل قرار داشته و ۳۶۰ رشته قنات زیر آن عبور میکرده است شهر را بر روی بستری سنگی برای حفاظت و جلوگیری از تخریب سیل ساختهاند.
سرپرست معاونت میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد بابیان اینکه درگذشته برای دسترسی به قنات؛ نگهداری مواد غذایی و ایجاد پناهگاه اقدام به حفر کانال و اتاقکهای دستکند میکردند، توضیح داد: در اسفند سال ۱۳۹۹ بخشی از حیاط خانه سلیمی واقع در محله دروازه میدان بافت تاریخی ابرکوه فروکش میکند و راهی به سوی دالانها باز میشود و این راهروها در مسیرهایی بوده که در زیر خانهها قرار داشته است.
او بابیان اینکه سکونتگاه زیرزمینی ابرکوه که شامل عناصر معماری ازجمله حلقه چاهها، حوضچههای ذخیرهسازی آب، کانالها و اتاقکهای ذخیره آذوقه، اتاقهای نشیمن، سکوِ، مجاری آب و آبشخور مانندهاست، در سال ۱۴۰۰ کشف شد، تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد حدود ۶۰ هکتار از مجموع ۱۷۰ هکتار بافت تاریخی شهر ابرکوه، به این کانالها اختصاص دارد و قطعاً در زیر این بافت، مسیرهای دیگری نیز وجود دارد که نیاز به بررسی و مطالعه بیشتر دارد.
فلاحتی اضافه کرد: این مجموعه سکونتگاهی و پناهگاهی از طریق مسیرهای زیرزمینی، تعدادی از منازل تاریخی ابرکوه شامل خانههای مستوفی، خانه آقازاده، خانه سلیمی، عمارت امید سالار و عمارت صولت را به هم متصل میکند.
سرپرست معاونت میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد، اظهار کرد: این سکونتگاه در خانه سلیمی بوده و یک مسیر بسیار هیجانانگیز است که طی چندین سال لای روبی، تخلیه شده است، و در اوایل سال ۱۴۰۳ با اجرای نورپردازی آماده بهرهبرداری شد.
فلاحتی افزود: تخلیه بیشتر محوطههای زیرزمینی که از چهار سال قبل با همکاری خوب شهرداری و شورای شهر ابرکوه آغاز شده، همچنان ادامه دارد و با توجه به احتمالاتی که مبنی بر وجود نمونههای بیشتری از این مجموعه زیرزمینی در سایر محلات و شاید در تمام بافت تاریخی ابرکوه وجود دارد، همچنان تحقیقات ادامه دارد.
انتهای پیام/
نظر شما