به گزارش میراث آریا، عصر روز دوشنبه هشتم بهمنماه نخستین نشست علمی، تخصصی «راه ادویه» که در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی یزد با حضور مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد و جمعی از مسئولان برگزار شد.
سید مصطفی فاطمی، مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی در این نشست گفت: راهها بهعنوان مسیرهای مواصلاتی که سبب ارتباطات بودهاند در مباحث تاریخی، فرهنگی و امروز در مباحث اقتصادی بسیار مهم هست.
او اضافه کرد: یکی از قدیمیترین موضوعاتی که در تاریخ به آن اشاره شده، بحث ادویهجات است و یک پیشینه بسیار قدیمی درزمینهٔ راهها دارد، در اطلاعات تاریخی بسیار زیادی در مورد راه ادویه صحبت شده ولی تعداد مقالات در این خصوص بسیار کم بوده و کمتر از انگشتان دست مقاله علمی قابل استناد در این زمینه داریم.
فاطمی ادامه داد: در وزارتخانه روی موضوع راه ادویه بهعنوان مسیر ارتباطی با موضوع خوراک و تغذیه و چیزی که تأثیر آن روی ژنتیک آدمها داشته بحث و تبادلنظر شد.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی خاطرنشان کرد: راه ادویه راهی است که از جنوب چین شروع و تا مراکش ادامه دارد و این طولانیترین مسیر خاکی روی کره زمین بوده که اتفاقات بینظیری در آن صورتگرفته است.
او افزود: در این مسیر خاکی و طولانی، ادویهها تکامل پیدا میکردند و در این راه به کشورهای دیگر میرسید و امروز خوراک بهعنوان مهمترین و جذابترین حوزه در زمینهٔ گردشگری شناخته میشود و غذا بهعنوان جاذبهای مهم برای گردشگر است که بسیاری از کشورها در این زمینه کار کردهاند ولی ما بهعنوان مکتب آشپزی و ادویه، نتوانستیم غذاها و ادویهجات خود را به دیگر کشورها معرفی کنیم.
فاطمی بابیان اینکه اطلاعات ما در خصوص راه ادویه به یک درصد میرسد، عنوان کرد: یکی از دلایل این عدم شناخت، نبود مقالات و مستندات علمی در این حوزه است.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی اضافه کرد: از مجامع علمی و پژوهشگاهها و دانشگاهها که در این حوزه میتوانند به ما کمک کنند درخواست میشود تا مقالههای خود را ارائه دهند و بیشتر و بهتر بتوانیم ادویه و راه ادویه را شناسایی و این فرهنگ را بهعنوان ظرفیتی شاخص در حوزه گردشگری معرفی کنیم.
«راه ادویه» سرآغاز یک حرکت بزرگ در یزد است
سید محمد رستگاری، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد در این نشست با اشاره به اینکه رویداد «راه ادویه» سرآغاز یک حرکت است، تأکید کرد: باید نقاط ضعف آن شناسایی و رفع شود و نقاط قوت را نیز ادامه دهیم و از کشورهای دیگر هم دعوت شود تا در این رویداد حضور پیدا کنند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد گفت: بسیاری از دستگاههای استان یزد در برگزاری چنین رویدادی در استان همکاری داشتند.
رستگاری افزود: استان یزد در کنار ظرفیتهای ارزشمند میراثفرهنگی و بافت و بناهای ثبت جهانی که در جایجای استان است، هر پرونده ثبت جهانی که مطرح میشود نامی از یزد در آن وجود دارد و این یعنی استان یزد با آثار منحصربهفرد تاریخی، در تمام عرصهها غنی است.
او اضافه کرد: برای توسعه گردشگری پایدار در استان یزد، پرداختن بیشتر به رویدادهای متنوع گردشگری بسیار مهم بوده و میتواند گردشگری داخلی و خارجی را تقویت کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد عنوان کرد: فعالان گردشگری در بخشهای مختلف دستبهدست هم دادند که در کنار ظرفیتهای فرهنگی یزد، این شهر جهانی را بهتر و بیشتر به مردم معرفی کنند.
رستگاری با اشاره به اینکه راه ادویه یک رویداد جدید بود، گفت: اینگونه رویدادها و واژههایی که در کشور از آنها غفلت شده و دارای اصالت هستند، باید با طرح موضوع در استانها، بیشتر به هموطنان معرفی کنیم که این هم جنبه آموزشی دارد و هم تاریخی و میتواند یک ظرفیت گردشگری تلقی شود.
او اظهار کرد: رویداد راه ادویه سرآغاز یک حرکت است که باید نقاط ضعف آن شناسایی و رفع شود و نقاط قوت را نیز ادامه دهیم و از کشورهای دیگر هم دعوت شود تا در این رویداد حضور پیدا کنند.
انتهای پیام/
نظر شما