جشنواره فجر صنایع‌دستی زمینه‌ای برای ایجاد همگرایی و وفاق ملی/ اتصال جشنواره به حراج صنایع‌دستی فاخر

رئیس شورای سیاست‌گذاری نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع‌دستی با اشاره به انتخاب «وفاق ملی و تنوع فرهنگی» به‌عنوان شعار این دوره جشنواره، به ابعاد گسترده صنایع‌دستی برای ایجاد همگرایی و وفاق ملی اشاره کرد و گفت: در حوزه سیاست‌گذاری صنایع‌دستی نمای روشنی از این همگرایی وجود دارد و نیاز است که خودمان را با اهداف و سیاست‌های بالادستی تطبیق دهیم.

به گزارش خبرنگار میراث‌آریا، نخستین جلسه شورای سیاست‌گذاری نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع‌دستی (سرو سیمین ۹) به ریاست مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی و اعضای شورا عصر یکشنبه ۱۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد.

جلالی در ابتدا با بیان اینکه صنایع‌دستی تجلی حکمت مبتنی بر فطرت است، بر اهمیت پیدا کردن تمایز و تفاوت این جشنواره با جشنواره‌های سایر حوزه‌ها تاکید کرد و افزود: جشنواره برون‌داد مبتنی بر تعداد زیادی درون‌داد است که باید منجر به پیامد و آثاری شود.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور با اشاره به پیوند بین سه دوره اخیر جشنواره با یکدیگر به انتخاب شعار «وفاق ملی و تنوع فرهنگی»  برای نهمین دوره جشنواره اشاره کرد و ادامه داد: جشنواره فرصتی برای پیوند میان تمامی عناصر است و تلاشمان بر این است که دستاوردها و پیامدهای پیش‌بینی شده‌ای را برای این دوره طراحی کنیم.

او با بیان اینکه تمامی اقدامات جشنواره زمینه‌ساز یک زنجیره هستند، افزود: جشنواره باید عناصر غیرمتجانس را به یکدیگر ربط دهد و ایجاد وفاق کند. صنایع‌دستی با توجه به گستردگی که دارد می‌تواند موجب تحقق این وفاق شود و ما در برنامه‌ریزی‌های جشنواره به حفظ وفاق توجه کرده‌ایم.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی به تشریح تلاش‌های انجام شده برای ایجاد همگرایی درون سازمانی و فرابخشی برای اتصال ظرفیت‌های صنایع‌دستی به بازار جهانی پرداخت و اهمیت انطباق ایده‌ها با تحقق اهداف بالادستی را مورد تاکید کرد.

رئیس شورای سیاست‌گذاری نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع‌دستی، امیدآفرینی، نشاط اجتماعی، مشارکت مردمی، عدالت‌ فرهنگی و ایجاد تصویر امیدآفرین برای گفت‌وگوی سازنده را به‌عنوان رویکردهای جشنواره مطرح کرد.

نگارش نظام‌نامه‌ای برای همگرایی ۳۱ استان‌ 

جلالی در ادامه به نگارش نظام‌نامه‌ای برای همگرا شدن ۳۱ استان‌ و برگزاری بازارچه‌ صنایع‌دستی به‌عنوان مطالبه هنرمندان به‌منظور بازاریابی و برندسازی اشاره کرد و افزود: با  هدفمان این بود که جشنواره را به حراج صنایع‌دستی و هویت بصری و شخصیتی صنایع‌دستی متصل کنیم.

او بر اهمیت همگرایی و انسجام‌بخشی درون سازمانی و فرابخشی برای معاصرسازی، کاربردسازی و پوست‌اندازی صنایع‌دستی اشاره و تصریح کرد: با تلاش‌های انجام شده از سوی وزیر میراث‌فرهنگی زمینه همگرایی و وفاق برای تمامی ارکان در حوزه دولت فراهم شده است و در حال حاضر در حوزه  سیاست‌گذاری صنایع‌دستی نمای روشنی از این همگرایی داریم.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی بیان کرد: باید خودمان را با اهداف و سیاست‌های بالادستی تطبیق دهیم و جامعه را برای فراهم کردن فضایی که صنایع‌دستی در متن زندگی مردم قرار گیرد تشویق کنیم.

آگاهی‌بخشی عمومی، ترغیب، ترویج و تشویق عموم جامعه به استفاده از صنایع‌دستی، تشویق جوانان به اشتغال در حوزه صنایع‌دستی، توجه به نوآوری و معاصرسازی، وفاق ملی و همگرایی تمامی زنجیره ارزش صنایع‌دستی و وفاق ملی و همگرایی تمامی ذی‌نفعان حوزه صنایع‌دستی محورهای اصلی نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع‌دستی بود که جلالی در این نشست به تشریح آنها پرداخت.

انتهای پیام/

کد خبر 1403111400853
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha