سفر به خوزستان 

خوزستان از نظر تاریخی و تمدن سرآمد است. پیشینه زندگی انسان در آن به ۲۷۰۰ سال پیش از میلاد مسیح و شکل‌گیری تمدن عیلام (ایلام) در هزاره سوم پیش از میلاد باز می‌گردد.

علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در یادداشتی نوشت: خوزستان پنجمین استان پر جمعیت کشور است. (بالغ بر ۴ میلیون نفر) تا سال ۱۳۰۳ شوشتر مرکز استان بود و از آن سال تاکنون اهواز است.

خوزستان از نظر تاریخی و تمدن سرآمد است. پیشینه زندگی انسان در آن به ۲۷۰۰ سال پیش از میلاد مسیح و شکل‌گیری تمدن عیلام (ایلام) در هزاره سوم پیش از میلاد باز می‌گردد.

شهر جهانی شوش، زیگورات چغازنبیل در شوش و سازه‌های آبی شوشتر ۳ اثر از ۲۸  اثر میراث در فهرست جهانی یونسکو از ایران در استان خوزستان است. آرامگاه دانیال نبی، آرامگاه یعقوب لیث صفاری، چگاسفلی و ارجان، شهر باستانی ایذه و قلعه‌ها، آتشکده‌ها، غارها، زیارتگاه‌ها، مساجد، آسیاب‌ها، محوطه‌ها و پل‌های تاریخی فراوان دیگری در این استان جلب توجه می‌کند.

در اهواز با دکتر سید محمدرضا موالی‌زاده، استاندار ملاقات داشتم. درباره برنامه ۵ ساله میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان که از اولویت‌های دوره جدید مدیریتی وزارتخانه است و اصول و بایسته‌های حاکم بر آن گزارشی ارائه کردم. همچنین در خصوص میزبانی چهارمین جشنواره بین‌المللی تولیدات چند رسانه‌ای میراث فرهنگی که سال آینده به میزبانی استانداری خوزستان برگزار خواهد شد، بحث و گفت‌وگو کردیم.

استاندار از برنامه‌ها و اولویت‌های خود در حوزه حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی، توسعه گردشگری و حمایت  از صنایع دستی گفت.

بازدید از موزه منطقه‌ای خوزستان در اهواز از دیگر برنامه‌های کاری من بود.

این موزه بزرگ کمتر از ۵۰% پیشرفت دارد و برای تکمیل به ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه و اعتبار نیاز دارد.  

در حال حاضر ۲۶ موزه در کشور به صورت نیمه تمام وجود دارد که برخی بالغ بر ۳۰ سال است  که به طول کشیده است.

۱۲ موزه منطقه‌ای و ۱۴ موزه استانی دچار چنین وضعیتی است که متأسفانه اتمام آن‌ها با شرایط کنونی کشور اعتبارات زیادی را می‌طلبد. برنامه ما آن است که با مشارکت بخش خصوصی، شهرداری‌ها بتوانیم این موزه‌های نیمه کاره را به اتمام برسانیم.

انتهای پیام/

کد خبر 1403112001307
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha