به گزارش میراث آریا، هاشم شایق ازحضور اساتید برجسته فارس در این نمایشگاه خبر داد و گفت: اساتیدی چون حسن جدی با هنر معرق چوب شیراز، غلام فلاح پور با هنر خاتم، مهسا روستا با هنر نگارگری مکتب شیراز، سید احمد حمیدی با هنر قلم زنی، قربانی با هنر گیوه دوزی، محمدحسین صلاح فرد با هنر خاتم، معصومه قاسمی زاده با هنر منبت، عباس حسین آبادی با هنر فلزکاری، انصاری با هنر نگارگری مکتب شیراز، سیفی با هنر پیکرتراشی، موسوی با هنر سفالگری و ... به معرفی هنر خود می پردازند.
معاون صنایع دستی استان فارس عنوان کرد: سه میز خاتم اثر استاد صلاح فرد در غرفه فارس به معرض نمایش درآمده که هر سه دارای نشان اصالت ملی و یکی از میزها دارای نشان اصالت بین المللی یونسکو است.
شایق گفت: همچنین آثار فاخر دیگری از هنرمندان سایر رشته ها نیز به نمایش گذاشته شده است.
استاد فلاح پور، هنرمند خاتم کار دارای درجه دو هنری در گفت و گو با خبرنگار ما حضور هنرمندان صنایع دستی در نمایشگاه های این چنینی را بهانه ای برای انگیزه و روحیه مضاعف دانست و گفت: تا زمانی که حضور هنرمندان بدون حمایت مسئولین باشد نمی توان منتظر اثرگذاری خاصی بود. وی با بیان این که متأسفانه برخی به سمت تولید صنایع دستی بی کیفیت به دلیل چالش های اقتصادی موجود رفته اند افزود: یکی از راه های حمایت از هنر و هنرمند صنایع دستی، فراهم سازی فضای نمایش و عرضه است که نمایشگاه های صنایع دستی و گردشگری داخلی و خارجی از آن جمله است.
هنرمند صنایع دستی فارس ادامه داد: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس امسال با حمایت و پشتیبانی ویژه مقدمات حضور و برگزاری ورکشاپ توسط هنرمندان را فراهم کرده و این می تواند آغازی باشد بر نمایش بیش از پیش هنر اصیل فارس.
او در پایان تاکید کرد: زمانی که مدیران ارزش هنر و کار هنرمند را بدانند هنرمندان با انگیزه بیشتر و کیفیت والاتر به تولید اثر خواهند پرداخت.
استاد سید احمد حمیدی هنرمند قلم زنی به سبک شیراز و هنرمند دارای درجه ملی هنری نیز حضور هنرمندان صنایع دستی در نمایشگاه ها را نوعی برندینگ و تبلیغات دانست و گفت: تنها با این گونه نمایش هاست که مردم می توانند با هنر اصیل و نحوه تولید آن آشنا شده و ترغیب به تولید و خرید این گونه هنرها شوند.
او زمینه سازی حضور توریست و نمایش و عرضه صنایع دستی فارس به گردشگر خارجی را ضروری عنوان کرد و گفت: به این منظور نیازمند تغییراتی در سیاست خارجی و قوانین حضور گردشگران هستیم که بتواند فضا را برای حضور راحت تر آنها فراهم کند.
استاد حمیدی با بیان این که صنایع دستی امروزه جزو کالاهای لاکچری دسته بندی می شود و با وجود قیمت تمام شده تولید در سفره مردم عادی جایی ندارد عنوان کرد: متاسفانه هنرمندان دچار یک چالش جدی دیگری هم هستند و آن تهیه مواد اولیه تولید اثر هنری است که چون جزو کالاهای وارداتی است قیمت تمام شده اثر را بالا می برد.
استاد حسن جدی هنرمند معرق سبک شیراز که در آثار تلفیقی خود از خاتم شیراز و نارنج بهره می برد نیز معتقد است: چنین نمایشگاه هایی عرصه ای است برای به منصه ظهور رسیدن آثار هنرمندان و معرفی آن ها و هنرهای اصیل به جامعه.
او با بیان این که به شخصه از نقطه نظرات بازدیدکنندگان و راهنمایی آن ها بهره می برم افزود: بنابراین به جز نمایش هنر، حضور می تواند برای خود هنرمند نیز دستاوردهای معنوی داشته باشد.
استاد جدی با تاکید بر اینکه هنرمندان نیازمند پشتوانه مالی اند تا بتوانند بیشتر و باکیفیت تر به تولید بپردازند ادامه داد: با توجه به این که برای تهیه یک اثر ماه ها و حتی سال ها زمان صرف می شود لذا فروش آن باید بتواند برای هنرمند آورده مناسبی داشته باشد که متاسفانه در ایران شاهد آن نیستیم.
او با اشاره به عنوان شیراز شهر جهانی صنایع دستی گفت: نیاز است که حراج آثار فاخر هنری با وجود این تعداد هنرمند و هنر فاخر در این شهر برگزار شود تا ضمن تامین معیشت، هنر استان در دنیا معرفی شود.
این هنرمند معرق افزود: بسیاری از هنرمندان ما مهاجرت کرده و اغلب آن ها در خفا کار می کنند و باید فرصتی فراهم شود تا آن ها به دنیا معرفی شوند
مهسا روستا هنرمند نگارگری سبک شیراز نیز تبلیغات را اصل اساسی این گونه نمایشگاه ها دانست و افزود: قدرت خرید مردم یکی دیگر از اصولی است که باید با ارائه تسهیلات شرایط آن را فراهم کرد
گفتنی است هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری ۲۳ تا ۲۶ بهمن ماه در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار می شود و غرفه فارس در سالن ۳۸b واقع شده است.
انتهای پیام/
نظر شما