میثم فلاح، باستانشناس و مشاور حوزه میراثفرهنگی و گردشگری شهرداری سرخرود در حاشیه برگزاری نخستین روز از هجدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته تهران در محل برپایی غرفه مازندران در سالن شماره هفت این رویداد، در گفتوگو با میراثآریا، بیان کرد: یکی از مهمترین مقولههای حوزه گردشگری پژوهشهای باستانشناسی در حوزه میراثفرهنگی است.
او افزود: وقتی محوطهای را کاوش میکنید دادههای فرهنگی و اطلاعات به دست آمده، پتانسیل بسیاری برای بازدید دارد و میتوان از آن برای احداث موزه، سایت موزه و پارک موزه استفاده کرد.
مشاور حوزه گردشگری شهرداری سرخرود خاطرنشان کرد: در پی این کاوشهای باستانشناسی، از یکسو، اشیای مکشوفه در موزه مورد استفاده قرار میگیرد و از طرفی دیگر با در نظر گرفتن تمامی شرایط حفاظتی و استانداردهای لازم، آن محوطه نیز امکان تبدیل به پارک موزه و سایت موزه را دارد.
این باستانشناس مازندرانی ادامه داد: در حین کاوش نیز امکان بازدید از محوطه وجود دارد و مردم نیز میتوانند از نزدیک از مراحل کاوش بازدید کنند که جذب گردشگر را در پی خواهد داشت.
فلاح بیان کرد: پس از احداث سایت موزه، در کنار آن نیز امکانات رفاهی و واحدهای عرضهکننده صنایعدستی به راه میافتد که در قالب یک بسته کامل، برای رشد اقتصادی آن شهر یا منطقه نیز موثر و مهم است.
او عنوان کرد: فعالیتهای باستانشناسی در حوزه گردشگری، که میتواند نقش بسزایی در جذب گردشگر داخلی و خارجی ایفا کند، مغفول مانده است و باید بپذیریم که باستانشناسی صرفا یک مقوله علمی و تاریخی نبوده و در دنیای امروز برای آن جذب گردشگر تعریف شده است.
مشاور حوزه گردشگری شهرداری سرخرود اعلام کرد: با توجه به تعدد و تنوع محوطههای باستانی و تاریخی در نقاط مختلف استان، چه در مناطق جلگهای و چه در مناطق کوهستانی، امید میرود با تخصیص اعتبارات مناسب، شاهد تحولی شگرف در باستانشناسی مازندران با رویکرد تاریخی، علمی و گردشگری باشیم.
این باستانشناس مازندرانی در پایان ابراز امیدواری کرد تا در چشمانداز پیش روی گردشگری مازندران، باستانشناسی به عنوان یک ظرفیت جدی در جذب گردشگر داخلی و خارجی، تلقی و بدان توجه ویژه شود.
انتهای پیام/
نظر شما