بهگزارش میراثآریا، جشنواره نمادین پنبه با شعار «احیای ریشهها، بازگشت به اصول زنجیره ارزش پنبه» امروز پنجشنبه ۲۵ بهمنماه ۱۴۰۳ همزمان با سومین روز از برگزاری هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران در بخش نمایشگاهی استان گلستان برگزار شد.
این رویداد با حضور مریم جلالی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور، فریدون فعالی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان و جمعی از علاقهمندان به حوزههای گردشگری و صنایعدستی همراه بود.
احیای زنجیره ارزش پنبه در گلستان، گامی برای رونق صنایعدستی و نساجی سنتی
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان در این مراسم با تأکید بر اهمیت احیای کشت پنبه در استان گلستان گفت: استان گلستان ظرفیت بالایی در تولید مواد اولیه صنایعدستی بهویژه در حوزه نساجی سنتی دارد. باوجود سه هزار و پانصد هنرمند فعال در این حوزه و دسترسی به مواد اولیه باکیفیت مانند پنبه، ابریشم و پشم، احیای زنجیره ارزش پنبه میتواند نقش بسزایی در توسعه صنایع تبدیلی و تأمین مواد اولیه موردنیاز هنرمندان این بخش داشته باشد.
فریدون فعالی افزود: مجموعه اورشم که بیش از ده سال است با هدف «از مزرعه تا جامه» در این زمینه فعالیت میکند، تلاش دارد زنجیره تولید پنبه را به شکل بومی و سنتی آموزش داده و تولید را تقویت کند. بهویژه در بخش نخریسی که نیازمند احیا و بازگشت به چرخه تولید است.
او با تاکید بر این که این هدف جز با تلاش همه فعالان صنایعدستی و کشاورزی استان رقم نخواهد خورد، خاطرنشان کرد: در صورت تحقق این هدف، نهتنها دستیافتههای سنتی که اصالت پارچه ایرانی را به نمایش میگذارند، دوباره رونق خواهند گرفت، بلکه با ایجاد زیرساختهای لازم در روستاها، مهاجرت معکوس نیز بهعنوان یکی از پیامدهای مثبت این فرایند اتفاق خواهد افتاد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان همچنین با اشاره به تأثیر رونق پنبه بر پایداری زیستمحیطی و اقتصاد هنرمندان صنایعدستی گفت: امیدواریم با توسعه کشت پنبه در استان، شاهد تولید محصولات زیستپایدار توسط هنرمندان و صنعتگران صنایعدستی و هنرهای سنتی باشیم.
در این جشنواره، مراحل مختلف زنجیره تولید پنبه از دانه پنبه تا جامه شامل بذر پنبه، محلوج پنبه، نخ پنبه، دستگاه نخریسی، دستگاه پارچهبافی، مواد رنگزای گیاهی، نخهای رنگرزیشده با گیاهان و محصولات نهایی مانند جلیقه، شال و رومیزی در معرض دید علاقهمندان قرار گرفت.
برگزاری این رویداد بار دیگر اهمیت احیای کشت پنبه در استان گلستان و تأثیر آن بر توسعه پایدار این صنعت را یادآور شد.
انتهای پیام/
نظر شما