بهگزارش میراثآریا، محمد عرب، ثبت جهانی روستای اصفهک و تحویل لوح با حضور رئیس جمهوری و توسط رئیس دپارتمان جهانی گردشگری و... به استاندار خراسان جنوبی را اتفاق مبارکی در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته عنوان کرد و گفت: این مهم حاصل تلاش اهالی و جوانان اصفهک مسئولان کشور، استان و شهرستان است.
رئیس میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان طبس، با بیان اینکه پرونده ثبت برای روستای اصفهک تهیه شد، افزود: اصفهک طبس در رقابت با ۷ روستای گردشگری صاحب سبک کشور شامل ابیانه، پالنگان و... موفق به ثبت جهانی شد.
او یادآور شد: در زمینههای مختلف گردشگری، ثبت جهانی اصفهک واژه جدیدی با عنوان گردشگریامید وارد ادبیات گردشگری دنیا کرد.
عرب بیان کرد: طبس جاذبههای بسیاری در زمینه گردشگری دارد، پَخل بافی، سبدبافی با ساقه خرما را از سنتهای قدیمی شهرستان در حوزه صنایعدستی است.
رئیس میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان طبس یادآور شد: شهرستان طبس در کنار صنایعدستی ظرفیتهایی در زمینه جاذبههای تاریخی، گردشگری، فرهنگی، معدن زمینشناسی دارد و سرآمد آن در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران ارائه شد.
او از مهمترین ظرفیتهای گردشگری مذهبی در این شهرستان به آستان حسین ابن موسی الکاظم اشاره کرد و گفت: طبس به عنوان یکی از چهار شهر مذهبی مشهد، قم، شیراز شناخته میشود و تعاملاتی بین این چهار شهر برای توسعه گردشگری مذهبی انجام شده است.
عرب از ظرفیتهای شهرستان به گردشگری معدن اشاره کرد و با بیان اینکه امسال اتفاق ناگواری در معدن زغال سنگ طبس افتاد یادآور شد: با هدف معرفی این ظرفیت و گرامی داشت یاد جانباختگان حادثه طبس یکی از فعالان گردشگری با لباس کارگری معدن در این نمایشگاه حضور دارد.
رئیس میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان طبس با بیان اینکه بزرگترین ژئو پارک کشور و دومین پارک دنیا در طبس فعالیت دارد افزود: ۳۹ ژئوسایت در حوزه تاریخی، فرهنگی، زمینشناسی ظرفیت خوبی در گردشگری است و اقدامات مناسبی برای فرهنگسازی، احیا، جلب مشارکت جوامع محلی و دستگاه متولی در این راستا انجام میشود.
او به وجود چهار عنوان جهانی در این شهرستان پرداخت و گفت: کاروانسرای چهل پایه و خان، روستای اصفهک، ژئوپارک طبس ثبت جهانی است.
عرب گفت: علاوه بر این از مجموع ۱۴ روستای هدف گردشگری استان، ۶ روستای ازمیغان، خرو، اصفهک، نایبند، پیرحاجات و سرند در این شهرستان واقع شدهاند.
رئیس میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان طبس از چشمه آبگرم مرتضیعلی و ازمیغان به عنوان دو منطقه نمونه گردشگری نام برد و گفت: کالجنی، سد کریت، روستای کرید، حلوان و منطقه حفاظت شده نایبند و... نیز از ظرفیتهای جذب گردشگر در این شهرستان است.
او گفت: شهرستان طبس در حوزه کشاورزی جزء شگفت انگیزترین شهرهای شرق کشور است پرورش نخل خرما، برنج و مرکبات در کنار هم در ازمیغان طبس، مؤید این مهم است.
عرب وجود گل نرگس، مرکباتی چون نارنج و پرتقال و صیفیجات به عنوان گردشگری مزرعه را از دیگر ظرفیتهای این شهرستان برشمرد و گفت: با توجه به قرار داشتن در شاهراه مواصلاتی، همه ساله شاهد حضور بیش از ۵ تا ۶ میلیون گردشگر در شهرستان طبس هستیم که نگاه ویژه در زمینه زیرساختی و... میطلبد.
رئیس میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان طبس در پایان ابرازامیدواری کرد: با توجه به اتفاقات میمون و جهانی شدن روستای اصفهک در حوزه گردشگری شاهد نگاه ویژه در کشور به خراسان جنوبی و شهرستان طبس انجام شود.
انتهای پیام/
نظر شما