لغو روادید ایران و تاجیکستان در مسیر اجرا/ نمایشگاه‌های مشترک صنایع‌دستی، زمینه‌ساز ارتباطات فرهنگی/ ایران و تاجیکستان یک ملت با ۲ دولت هستند

نشست مشترک قاهر رسول‌زاده، نخست‌وزیر تاجیکستان و سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایران، ظهر امروز چهارشنبه، ۱ اسفند در محل برج میلاد تهران برگزار شد. 

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، در این نشست که با حضور وزیر صنعت و فناوری نوین و وزیر انرژی تاجیکستان و جمعی از مقامات وزارت میراث‌فرهنگی ایران برگزار شد، نخست‌وزیر تاجیکستان بر ریشه‌های عمیق دوستی و اشتراکات فرهنگی دو کشور اشاره کرد و گفت: ایران و تاجیکستان همواره روابطی دوستانه و برادرانه داشته‌اند. این سابقه مشترک، پشتوانه‌ای برای تقویت همکاری‌ها در حوزه‌های فرهنگی، تاریخی و گردشگری است.

او با بیان اینکه گردشگری نقشی کلیدی در تقویت روابط مردم با مردم دارد، افزود: تاجیکستان آماده همکاری در زمینه برگزاری نمایشگاه‌های مشترک فرهنگی و صنایع‌دستی با ایران است.

ایران، قطب گردشگری سلامت منطقه

سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز در این نشست ضمن خوشامدگویی به هیئت تاجیکستان، به ظرفیت‌های بی‌نظیر ایران در گردشگری سلامت اشاره کرد و گفت: ایران با داشتن کادر درمانی متخصص، بیمارستان‌های مجهز و ارائه خدمات پزشکی با قیمت مناسب، جایگاه نخست گردشگری سلامت را در منطقه دارد.

او با تأکید بر لزوم اجرایی شدن لغو روادید میان دو کشور، پیشنهاد کرد که وزیر بهداشت تاجیکستان به ایران سفر کند و از ظرفیت‌های گردشگری درمانی بازدید داشته باشد.

صالحی‌امیری در این دیدار به نخست‌وزیر تاجیکستان پیشنهاد کرد که اقدامات لازم برای معرفی جاذبه‌های فرهنگی و گردشگری هر دو کشور در رادیو و تلویزیون کشور مقابل انجام شود و برنامه‌های مشترک رسانه‌ای برای تقویت شناخت عمومی اجرا شود. 

او بر اهمیت تبادل اینفلوئنسرهای گردشگری میان ایران و تاجیکستان تأکید کرد تا از طریق تولید محتوا و معرفی ظرفیت‌های گردشگری، ارتباطات مردمی میان دو کشور تقویت شود. 

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشورمان همچنین با اشاره به ثبت چندین پرونده مشترک در فهرست میراث ناملموس یونسکو، خواستار افزایش همکاری‌های مشترک در این حوزه شد تا میراث‌فرهنگی دو کشور بیش‌ازپیش در سطح جهانی شناخته شود.

این مقام مسئول در این نشست با تأکید بر اشتراکات عمیق فرهنگی و تاریخی میان دو کشور گفت: ایران و تاجیکستان را می‌توان یک ملت با دو دولت دانست، چراکه پیوندهای زبانی، تاریخی و فرهنگی میان ما فراتر از روابط دیپلماتیک است.

او با اشاره به این اشتراکات، بر ضرورت تقویت همکاری‌های فرهنگی، گردشگری و میراث‌فرهنگی تأکید کرد و افزود: این اشتراکات زمینه‌ساز اجرای پروژه‌های مشترک در سطح بین‌المللی خواهد بود و باید از این ظرفیت برای تحکیم روابط دو کشور بهره برد.

در پایان این نشست، دو طرف بر گسترش همکاری‌های دوجانبه در زمینه گردشگری، صنایع‌دستی و میراث‌فرهنگی تأکید کردند و خواستار برنامه‌ریزی عملیاتی برای اجرایی شدن توافقات شدند.

انتهای پیام/

کد خبر 1403120100069
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha