به گزارش میراثآریا، انوشیروان محسنی بندپی در بیست و یکمین همایش ملی ارزیاب اثرات محیطزیستی ایران که با رویکرد گردشگری پایدار و مشارکت مردمی با همکاری دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت و انجمن ارزیابی محیط زیست ایران بعدازظهر دیروز چهارشنبه، یکم اسفند ماه در محل آمفیتئاتر وزارت میراثفرهنگی برگزار شد، با تشریح اهمیت عوامل محیطزیستی در روند توسعه گردشگری با حفظ منابع و نگاه پایداری، بهرهمندی از نظرات، تجربیات و پژوهشهای فعالان این حوزه و مشارکت مردمی را عامل اصلی تحقق اصول زیستمحیطی در فرآیند گردشگری عنوان کرد.
معاون گردشگری کشور با اشاره به اینکه یکی از اصلیترین رویکردهای این حوزه تقویت گردشگری پایدار است، یادآور شد: ما در نظر داریم در رتبهبندی تاسیسات گردشگری کشور موضوع اصول گردشگری سبز از جمله مدیریت پسماند و نیز استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر را بیش از پیش مورد توجه قرار دهیم.
او با تشریح اینکه عوامل محیطزیستی نقش پررنگتری نسبت به عوامل ارثی در بروز بیماریها دارد، افزود: دانشمندان اعتقاد دارند که چنانچه عوامل محیطی را کنترل کنیم عوامل ژنتیکی نیز شدت بروز پایینتری مییابند. این موضوع نشان از اهمیت بسیار زیاد عوامل محیطی دارد که در صنعت گردشگری نیز به سفر سبز، فرحبخش و در عین حال توسعه پایدار ختم میشود.
محسنی بندپی با اشاره به اینکه نخستین آلودگی محیطی، هوای ناسالم است، خاطرنشان کرد: برای زندگی سالم، داشتن شهروندان سالم و به تبع آن سفرهایی بر پایه محیطزیست ایمن نیاز داریم تا آلودگیهای محیطی شامل هوا و آب آلوده و نیز میزان سرب موجود را با طیف گستردهای از خطرات و بیماریها به حداقل برسانیم.
معاون گردشگری در پایان یادآور شد: محیطزیست و گردشگری دو موضوع تنیده در هم هستند و صنعت گردشگری با تکیه بر ارزشهای زیستکره محصولاتی بر پایه جذابیتهای محیطی و بصری عرضه میکند که با هر گونه خللی در این روند، دستیابی به اهداف توسعه صنعت گردشگری دچار نقصان خواهد شد. از این رو اکنون زمان بهرهمندی تمام و کمال از نظرات و تجربیات اساتید و فعالان این حوزه است.
انتهای پیام/
نظر شما