مجتبی گهستونی فعال گردشگری در یادداشتی نوشت: دوم فوریه هر سال که مصادف میشود با نخستین روزهای اسفند هر سال، به نام راهنمایان گردشگری جهان نامگذاری شده است.
روز جهانی راهنمایان گردشگری آغازی برای شروع یک سال کاری راهنمایان گردشگری است که از زمستان به بهار پیوند میخورد.
گرامیداشت روز راهنمایان گردگشگری ایران در بیشتر استانهای کشور به شکل باشکوهی برگزار میشود تا از تاثیرگذاری راهنمایان گردشگری قدردانی شود.
جشن راهنمایان گردشگری ایران به جرات از محدود رویدادهایی است که همه ساله راس ساعت ۹:۵۷ برگزار میشد و این بیانگر آن است که راهنمایان قصد ندارند لحظههای عمر ارزشمند خود را تلف کند. اتفاقی که باردیگر صبح امروز در گردهمایی راهنمایان گردشگری ایران در سال ۱۴۰۳ رخ داد. از جمله ارکان توسعه و پویایی گردشگری، حضور راهنمایان گردشگری و نقش تاثیرگذار آنها در این عرصه است. گردهمایی سراسری راهنمایان گردشگری ایران میکوشد که این مهم به درستی مورد توجه جدی قرار گیرد.
تثبیت جایگاه و شغل تور لیدری، ضرورت پرداخت حق و حقوق راهنمایان گردشگری، ضرورت بیمه راهنمایان گردشگری و توجه به سختی کار راهنمایان گردشگری که با انواع استرسها مواجه هستند در کنار همه زیباییهایی که برای راهنمایان گردشگری وجود دارد از جمله دلایل برگزاری نکوداشت روز راهنمایان گردشگری در ایران است.
در دهه ۸۰ شمسی، جشن راهنمایان گردشگری ایران با ابتکار عمل آرش نورآقایی و با همفکری محمد یزدانی و همراهی «محسن حاجی سعید» همه ساله به مناسبت ۲۱ فوریه آغاز شد. در سال ۱۳۹۱ من و سوسن جهرمی و ژاله کاظمزاده به همراه تعدادی دیگر از فعالان گردشگری خوزستان در کنار دوستان تهرانی از برگزار کنندگان دور پنجم گردهمایی باشکوه راهنمایان گردشری ایران در خوزستان بودیم. در همان سال من و آرش نورآقایی کوشیدیم که خیابان و یا میدانی را به نام راهنمایان گردشگری و یا حتی موضوع گردشگری در اهواز اختصاص دهیم که در نهایت فلکه سوم کیانپارس در سال ۱۳۹۱ به میدان گردشگری نامگذاری شد و تا به امروز تابلو آن موجود است. از سا به بعد در هر شهر یک خیابان و یا میدان به نام راهنمایان نامگذاری شد.
راهنمایان گردشگری به قدری اهمیت دارند که بدون در نظر گرفتن آنان نمیتوان گردشگری را مورد توجه قرار داد. امروزه وقتی از گفتمان دیپلماسی گردشگری سخن به میان میآید نام و نقش راهنمایان گردشگری در ذهن خودنمایی میکند.
راهنمایان گردشگری سفیران فرهنگی، معرف فرهنگ، تاریخ، تمدن، مهماننوازی، شگفتیها و ارائه کننده تصویری جامع و کامل هستند و در تجربه اندوزی گردشگران، رضایت، افزایش سطح لذت و رضامندی و نیز درک و شناخت فرهنگی نقش بسیار مهمی ایفا میکنند.
طبق استانداردهای تعریف شده ازسوی کمیته استانداردسازی کشورهای اتحادیه اروپا راهنمای گردشگری کسی است که گردشگران را به زبانی که ویژه آنهاست درزمینههای مختلف گردشگری و آشنایی با مکانها و آثار مختلف و استفاده از امکانات گردشگری کمک و راهنمایی میکند.
راهنمای گردشگری طبق این تعریف، فردی است که دارای تسلط و اطلاعات کامل درباره میراث طبیعی و فرهنگی هر منطقه است و از این رو قادر است این اطلاعات را به زبان قابل درک برای گردشگران توضیح دهد. از این نظر یک راهنمای گردشگری شخصی است که غالبا آگاهی و آشنایی ویژهای با خصوصیات فرهنگی و اقلیمی و اجتماعی منطقه و نیز درک خاصی از مسائل، مقتضیات، آداب و رسوم، مقررات و احتمالا مقامات مرتبط با این مکانها دارد که در راهنمایی گردشگران مورد استفاده قرار میگیرد.
پس ارزش و اهمیت راهنمایان گردشگری ایران باعث شد که پیشه آنها بیش از گذشته در کانون توجه قرار گیرد که این امر خود تلاش تعدادی از راهنمایان فعال در این حوزه را برای ثبت کانون انجمنهای صنفی کارگری راهنمایان گردشگری سراسر کشور در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تاریخ سی بهمنماه سال ۱۳۹۱ به دنبال داشت تا فعالیتهای فرهنگی راهنمایان حالتی منسجمتر پیدا کند.
شاید هیچکس تصور نمیکرد که از زمان ثبت کانون تا چند سال بعد از آن کارنامه عملکرد راهنمایان گردشگری کشورمان به حدی موفقیتآمیز باشد که به واسطه آن، ایران بتواند میزبانی هفدمین کنوانسیون راهنمایان گردشگری جهان را در سال ۲۰۱۷ میلادی از آن خود کند؛ بزرگترین و مهمترین گردهمایی راهنمایان گردشگری جهان که به صورت دوسالانه زیر نظر مستقیم فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری و در یکی از کشورهای عضو این فدراسیون برگزار میشود.
انتهای پیام/
نظر شما