بهگزارش میراثآریا، علیرضا جیلان گفت: با ارائه نظریه نهایی گروه مشاوران، مرمت پُل تاریخی زمانخان وارد مرحله اجرا شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری افزود: مطالعات پژوهشی برای مرمت پُل تاریخی زمانخان سامان از دو سال اخیر آغاز شد و به سبب اهمیت موضوع و ملاحظاتی که در این خصوص وجود داشت تا در انجام مرمت آسیبی به پُل وارد نشود، بررسیهای انجام شده به درازا کشید اما در نهایت مطالعات علمی و پژوهشی از سوی گروه مشاوران دانشگاه اصفهان انجام و نتیجه آن به این ادارهکل ارائه شد.
جیلان تصریح کرد: مطالعات علمی و پژوهشی از سوی گروه مشاوران در بخش زمینشناختی، مباحث هیدرولیک آب و مرمت پُل تاریخی زمانخان و آجرهای بهکار رفته در آن با ابزار پیشرفته انجام شده است که در نوع خود کمنظیر بوده و میتوان از آن با عنوان یکی از کارهای مطالعاتی میراثی کشور رونمایی کرد.
او یادآور شد: بهجز پایه میانی پُل زمانخان که آسیب دیده و نیازمند مرمت اصولی است در کف پُل هم اقداماتی باید انجام گیرد تا در سالهای آینده به پایههای پل آسیبی وارد نشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری به آغاز مرمت پُل تاریخی زمانخان سامان با کفسازی محوطه پُل اشاره و اضافه کرد: برای کفسازی پُل تاریخی زمانخان چالههای عمیقی حفر میشود و سپس با سنگهایی که در برابر برخورد با آب از مقاومت لازم برخوردار است پوشیده و بتونریزی خواهد شد.
او گفت: در قسمت کف پُل تاریخی زمانخان هم بنا داریم تا با روش خاصی که از سوی گروه مشاوران پیشنهاد شده است، سنگچین شود.
جیلان در خصوص مرمت پایه میانی پُل تاریخی زمانخان سامان نیز تاکید کرد: گروه مشاوران برای مرمت پایه میانی این پُل تاریخی ابعاد و مصالحی پیشنهاد دادهاند که در مرحله بعد از کف به آن پرداخته میشود و سپس عملیات مرمتی روی آجرهای قسمت اصلی پُل انجام میگیرد.
او افزود: طرح ارائه شده از سوی گروه مشاوران نه تنها یک طرح مرمتی بلکه یک طرح پژوهشی بهشمار میرود.
جیلان تصریح کرد: گروه مشاوران که متشکل از اساتید برجسته دانشگاه اصفهان هستند تا ۳۰ متر زیر زمین لایهبرداری کردند تا طرحی که ارائه میدهد متناسب با توپوگرافی و سنگشناسی منطقه باشد.
انتهای پیام/
نظر شما