بهگزارش میراثآریا، نشست تخصصی بررسی ظرفیتهای گردشگری گلستان و ترکیه عصر جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ در مجموعه گردشگری آلتون گرگان برگزار شد. این نشست با همکاری شرکت خدمات مسافرتی سهند توریسم ترکیه و با حضور سید سجاد خالقی مدیرکل سرمایهگذاری استانداری گلستان، فریدون فعالی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان، روحالله صلبی مدیرکل امور دارایی و اقتصادی استان، علی متانت مدیرکل فرودگاههای استان و جمعی دیگر از مسئولان و آژانسهای گردشگری استان برگزار شد.
این رویداد در راستای اجرای تفاهمنامه همکاری مشترک بین ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان و آژانسهای مسافرتی ترکیه، که در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران منعقد شد، برنامهریزی و برگزار شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان در این نشست با اشاره به حضور موفق استان در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران، گفت: سیاست و هدف ما در این رویداد این بود تا متفاوت ظاهر شویم و فضایی را برای معرفی بستههای سرمایهگذاری استان، گفتوگو و عقد تفاهمنامه فراهم کنیم.
فریدون فعالی تصریح کرد: گردشگری گلستان امروز بیش از هر زمان دیگری به ایجاد زیرساخت نیاز دارد و این زیرساختها با جذب سرمایهگذاران فراهم خواهد شد. بنابراین، حضور ما در این نمایشگاه نباید صرفاً به نمایش موسیقی آیینی اقوام محدود شود، بلکه هدف اصلی باید ایجاد همافزایی، تبلیغ بستههای سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذاران باشد.
او با اشاره به جایگاه صنعت گردشگری در اقتصاد جهانی، خاطرنشان کرد: گردشگری امروز بهعنوان صنعتی سودآور، در کنار صنایع خودروسازی و نفت قرارگرفته است. متخصصان و فعالان باتجربه میتوانند در رشد و توسعه این صنعت نقشآفرینی کنند و این نشستهای تخصصی نیز گامی در راستای تقویت این همکاریها است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان با اشاره به ظرفیتهای ویژه این استان در حوزه گردشگری، گفت: گلستان در مسیر توسعه اقتصاد گردشگری قرار گرفته است. این استان دارای بیش از ۱۰۲۰ اثر ثبتشده در فهرست آثار ملی، ۶ اثر ثبت جهانی و بینالمللی و ۱۳ موزه است که بالغبر ۱۳ هزار اثر تاریخی ارزشمند را در خود جایدادهاند. این آثار، که از دشتها و محوطههای باستانی استان کشفشدهاند، گواه تاریخ، تمدن و فرهنگ غنی مردم این خطه هستند.
او در ادامه به نقش سرمایهگذاری در توسعه این صنعت اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر، گلستان ۴۶ هتل فعال دارد که این ظرفیت میتواند زمینهساز همکاریهای گستردهتر با ترکیه باشد.
فعالی افزود: همچنین، در قالب کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان، ۱۵۳ پروژه گردشگری با حجم سرمایهگذاری ۲۸ هزار میلیارد تومان در حال اجرا است که با بهرهبرداری از آنها، ۶ هزار تخت به ظرفیت اقامتی استان افزوده خواهد شد.
همکاری با دفاتر ترکیه راهی برای افزایش گردشگران ورودی به استان
او با تأکید بر اینکه افزایش تعاملات با دفاتر مسافرتی ترکیه میبایست زمینهساز افزایش سهم گلستان از بازار گردشگری این کشور شود، بیان کرد: پرواز استانبول-گرگان باید بهگونهای توسعه یابد که علاوه بر انتقال مسافران ایرانی، گردشگران ترکیهای را نیز برای بازدید از گلستان به ایران بیاورد. دفاتر خدمات مسافرتی استان باید بستههای سفر مناسبی را طراحی کنند تا بتوانیم در آینده هم صادرکننده و هم واردکننده تور باشیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان در ادامه بیان کرد: دولت در کنار بخش خصوصی قرار دارد و از فعالان این حوزه حمایت میکند، اما موفقیت در گردشگری نیازمند نقشآفرینی پررنگتر بخش خصوصی است.
او بر نقش بخش خصوصی در توسعه گردشگری تأکید کرد و تصریح کرد: ادارهکل میراثفرهنگی بهعنوان بخش دولتی تنها میتواند زمینه تعامل و گفتوگو را میان بخش خصوصی استان با بخش دولتی و خصوصی در سطح ملی و بینالمللی فراهم کند. اما درنهایت، این جوامع گردشگری استان هستند که با برقراری تعاملات میزان جذب و ماندگاری مسافر و گردشگر را افزایش دهند.
توسعه گردشگری نیازمند همافزایی بین بخشی است
فعالی با اشاره به مذاکرات انجامشده با اتاق بازرگانی، خاطرنشان کرد: اتاق بازرگانی ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه تعاملات دارد و استقبال مثبتی از همکاری در حوزه گردشگری داشته است. اگر جوامع گردشگری استان برنامهریزی مشخصی در حوزه گردشگری داشته باشند، میتوانیم ارتباطات مؤثری برقرار کنیم و توسعه این صنعت را تسریع ببخشیم.
او همچنین بر لزوم تعامل همه دستگاهها برای توسعه گردشگری تأکید کرد و گفت: توسعه گردشگری فقط وظیفه میراثفرهنگی نیست. همه دستگاههای اجرایی باید برای فراهمسازی زیرساختهای مناسب همکاری کنند. سرمایهگذاری در گردشگری ریسک بالایی دارد و باید حمایتهای لازم از سرمایهگذاران انجام شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان در پایان ابراز امیدواری کرد که تعاملات بین دفاتر خدمات مسافرتی استان و دفاتر خدمات مسافرتی ترکیه بتواند سهم گلستان از بازار گردشگری منطقه را افزایش دهد و موجب رشد پایدار این صنعت در استان شود.
انتهای پیام/
نظر شما