بهگزارش میراثآریا، محمد جوروند بیان کرد: با توجه به وظایف سازمانی در حوزه تشکلهای مردمنهاد و توانمندیهای تشکلهای مردم نهاد استان، برقراری ارتباط تنگاتنگ با تشکلها و استفاده از تواناییهای آنها موضوعی بایسته و راهگشا است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان ادامه داد: برکسی پوشیده نیست که استان خوزستان سرشار از توانمندیهای طبیعی، انسانی و فرهنگی است که باید با مشارکت مردم بالفعل شوند که در این میان حوزههای سهگانه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز خارج از این قائده نیستند و حضور مردم در این حوزهها از سویی موجبات پیشرفت امور در این ادارهکل و شکوفایی جوامع محلی از راه فعالیتهای میراثی، گردشگری و صنایعدستی را فرآهم میآورد.
او در ادامه تصریح کرد: از آنجا که تعامل سازنده با مردم در چارچوب تشکلهای مردمنهاد نیازمند سازماندهی و برنامهریزی است، پس از مشورت با همکاران به این نتیجه رسیدیم که در سه سطحِ سیاستگذاری، برنامهریزی و کارشناسی با تشکلها تعامل و همکاری داشته باشیم.
جوروند افزود: در حوزه سیاستگذاری، نیازمند تشکیل شورایی با تشکلهای اصلی بودیم که در رأس امور، اصناف قرار دارند و در سطح برنامهریزی نیازمند سه کارگروه تخصصی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی که کارشناسان و فعالان مختلف هر حوزه را گرد هم آورند. همچنین، در بخش کارشناسی به زیرگروههایی متشکل از کارشناسان همرشته که در یک حوزه تخصصی فعالیت میکنند نیاز هست.
او بیان کرد: بر همین اساس، در روزهای گذشته اولین شورای سیاستگذاری تشکلهای مردمنهاد میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان را باحضور مسئولان انجمنهای صنفی و تشکلهای مردمنهاد برگزار کردیم که در این جلسه که با ابتکار و برنامهریزی مسئول امور تشکلهای مردمنهاد ادارهکل برگزار شد، از همه تشکلهای صنفی و فرهنگی اصلی که با حوزههای سه گانه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ارتباط هستند دعوت به عمل آمد تا در محل ادارهکل حضور یابند و شورای مورد نظر را ایجاد کنند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان گفت: پس از انعقاد جلسه و آیین معارفه و استماع سخنان حضار، نظر به اهمیت مطالعه و کارشناسی، دستورکار و تصمیمات شورا قبل از برگزاری هر جلسه، اعضای شورا به تشکیل کارگروهها و زیرگروههای تخصصی حوزههای سهگانه فعالیت سازمان تا قبل از جلسه دوم رأی دادند که در آینده به فراخور نیاز شمار اعضای شورا افزایش خواهد یافت.
او درخصوص چگونگی تعامل با تشکلها و اهمیت تعامل با همه تشکلها توضیح داد: ادارهکل میراثفرهنگی از تشکلهای صنفی و فرهنگی که دارای ابزار تشکیلاتی، اداری و سیاستگذاری هستند در شورای سیاستگذاری و از انجمنهای تخصصی در کارگروههای تخصصی بهره خواهد برد؛ ضمن اینکه فعالان غیرتشکلی که بصورت انفرادی در حال فعالیت هستند در زیرگروههای کارشناسان و فعالان سازماندهی و مشارکت خواهند کرد.
جوروند تأکید کرد: همه کوشش ما بر این است که با همه تشکلها تعامل و همکاری داشته باشیم ولی شرط همکاری با تشکلها این است که فعال بودن آنها در سه سال اخیر محرز باشد، زیرا امکان سپردن تصمیمات اجرایی شورا به تشکلهای غیر فعال خلاف منطق و رفتار تشکلی است.
او در پایان خاطرنشان کرد: باید از حضور فعال و سازنده تشکلهای صنفی و فرهنگی اصلی استان کمال تشکر و امتنان را بعمل آوریم زیرا اگر همراهی و حمایت این عزیزان نبود عملی کردن ایده تشکیل شورای سیاستگذاری میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در حوزه تشکلهای مردمنهاد امکانپذیر نبود.
انتهای پیام/
نظر شما