کارگاه آموزشی شناخت مجموعه تاریخی و فرهنگی توس در مشهد برگزار شد

کارگاه آموزشی شناخت مجموعه تاریخی و فرهنگی توس با حضور راهنمایان گردشگری، دانشجویان و علاقه‌مندان در مشهد برگزار شد.

به گزارش میراث‌آریا، رئیس گروه بازاریابی، اموزه و توسعه گردشگری داخلی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی در کارگاه آموزشی شناخت مجموعه تاریخی و فرهنگی توس که در موزه بزرگ خراسان برگزار شد، بیان کرد: قدرت ارتباط‌گیری با گردشگران و مهمان نوازی از ویژگی بارز راهنمایان گردشگری است که راهنمایان خراسان رضوی همواره در این زمینه زبانزد بوده‌اند.

علی اکبر احمدزاده با تبریک روز جهانی راهنمایان گردشگری تصریح کرد: ویژگی مهم و حیاتی در حوزه راهنمایان گردشگری، قدرت تفسیر، معرفی و بیان است.
او توصیه کرد: مسیر هزار مسجد یکی از محورهای گردشگری است که توس بخشی از این مسیر است، راهنمایان هم‌زمان که مجموعه تاریخی فرهنگی توس را معرفی می‌کنند، این محور و جاذبه‌های گردشگری را نیز معرفی و مردم را برای بازدید از ابن جاذبه‌ها تشویق و ترغیب کنند.

رئیس گروه بازاریابی، اموزه و توسعه گردشگری داخلی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی با بیان این‌که راهنمایان نسبت به محدوده آرامگاه فردوسی و توس اطلاعات لازم را داشته باشند، یادآور شد: به هر میزان که اطلاعات شما کامل‌تر باشد راهنمایی گردشگران را بهتر و موفق‌تر اجرا خواهید کرد.

هم‌چنین حسین عباس‌زاده باستان‌شناس و رئیس گروه موزه‌های استان اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی در این جلسه گفت: مشهد در میانه دشتی واقع شده که دو رشته کوه بینالود و هزار مسجد آن را احاطه کرده و رودخانه کشف‌رود که زندگی در این دشت را به جریان انداخته است.

او با اشاره به یافته‌های باستان‌شناسی در توس اظهار کرد: آنچه در توس و محدوده کشف‌رود کشف شده آثاری از تمدن‌های مختلف قبل از دوران اسلامی است که اهمیت این منطقه را نشان می‌دهد.

عباس‌زاده با اشاره به اهمیت کاوش‌های باستان‌سنایی در تپه‌های تاریخی این منطقه گفت: هر تپه تاریخی مانند کتابی است که هزاران صفحه دارد و باستان‌شناسان با کاوش و پژوهش‌هایی که دارند این اوراق تاریخی را براساس یافته‌ها می‌نگارند.

هم‌چنین احسان رحمانیان مدیر مجموعه تاریخی و فرهنگی توس در این جلسه گفت: توس دیار و سرزمین نامداران و نام‌آوران بوده و افرادی هم‌چون فردوسی، غزالی، خواجه نصیرالدین و... بیش از ۵۰۰ شخصیت تأثیرگذار توس هستند که در قالب کتاب نام‌آوران توس تدوین و گردآوری شده است.

او ادامه داد: راهنمایی و انتقال اطلاعات و افزایش علاقه‌مندی کودک و نوجوانان مورد تأکید ماست که در همبن راستا کارگروهی نیز تشکیل شده است.

رحمانیان تصریح کرد: روایتگری صحیح از توس و آرامگاه فردوسی و فرهنگی غنی ایرانی اسلامی باید مورد توجه قرار گیرد.

مدیر مجموعه تاریخی و فرهنگی توس با بیان این‌که توجه به جامعه محلی و بهره‌مندی از ظرفیت‌های آن‌ها ضروری است، گفت: راهنمایان گردشگری همین که هویت تاریخی و فرهنگی این منطقه را یادآوری کنند مردم به خوبی با آن ارتباط بر قرار می‌کنند.

در این کارگاه آموزشی که با حضور بیش از ۱۵۰ راهنمای گردشگری و فعالان حوزه گردشگری برگزار شد، سید محسن میر آفتاب، محمد صادق‌زاده و پهلوان اردلان در مورد زندگی فردوسی، جاذبه‌های گردشگری مجموعه تاریخی فرهنگی فردوسی مطالب ارزشمندی ارائه کردند.

کارگاه آموزشی شناخت مجموعه تاریخی و فرهنگی توس در مشهد برگزار شد

انتهای پیام/

کد خبر 1403120700500
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha