به گزارش میراث آریا، کاظم کامیاب گفت: این مرحله از مرمت که توسط همکاران اداره میراثفرهنگی شهرستان رشتخوار و هیئت امنای مسجد حاجی خان یاور انجام گرفته است، شامل استحکامسازی، خالی کردن بندها و بندکشی بخشی از دیوارهای داخلی شبستان تابستانی و رنگآمیزی در و پنجرههای شبستان زمستانی است که همزمان با ماه مبارک رمضان و در آستانه سال نو انجام شده است.
مسئول نمایندگی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان رشتخوار افزود: این مسجد تاریخی در بافت قدیم شهر رشتخوار با وسعت ۹۵۰ مترمربع به لحاظ طرح و نقشه معماری، بنایی است مستطیل شکل، با دو فضای تابستانی و زمستانی در اضلاع شمالی و جنوبی. بخش تابستانی بنا واقع در ضلع جنوبی صحن، با زیربنای تقریبی ۵۸ مترمربع مشتمل بر یک ایوان، بادگیر و دو شبستان در طرفین آن است و قسمت شمالی مسجد به صورت شبستانی است که سقف گنبدی آن بر روی ۱۲ ستون چهارضلعی قرار گرفته است که طاقهای جناقی پوشش گنبدی آن را تحمل میکنند.
کامیاب تصریح کرد: از مهمترین عناصر تزئینی این بنا میتوان به نیم ستونهای محراب، مزین به آجرهای قالبی منقوش به ستاره و طرح آجری خفته راسته اشاره کرد، بنابر اقوال، ضلع شمالی مسجد را حاجی خان یاور و ضلع جنوبی مسجد را ذوالفقار خان (عمادالممالک) احداث کرده است.
او اظهار کرد: این مسجد تاریخی در حال حاضرمورد استفاده شهروندان قرار میگیرد و در روز در دو نوبت نماز جماعت در این مسجد برگزار میشود. غبارروبی مساجد در آستانه ماه رمضان از سنتهایی نیکویی است که در آستانه ماه رمضان به صورت خودجوش توسط هیئت امنای مسجد حاجی خان یاور انجام شده است.
مسجد حاجی خان یاور رشتخوار به دلیل فضای معماری، تاریخی و مذهبی به شماره ۳۰۴۷۰ در سال ۹۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/
نظر شما