نصب دستگاه ترک‌سنج دیجیتالی در مسجد جامع تاریخی ورامین

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‎‌دستی شهرستان ورامین، از نصب نخستین دستگاه ترک‌سنج دیجیتالی در این شهرستان برای بررسی وضعیت ترک‌های ایجادشده در ایوان‌های مسجد جامع تاریخی ورامین خبر داد.

به گزارش میراث‌آریا، محمدرضا تاجیک، با اشاره به نگرانی‌های علاقه‌مندان به معماری و تاریخ، گفت: در سال‌های اخیر، ترک‌های متعددی در بخش‌های مختلف این بنای تاریخی، از جمله پیشانی ایوان‌های شمالی، جنوبی و محراب مسجد جامع ورامین مشاهده شده است. برای رفع این نگرانی‌ها، پایش وضعیت این سازه‌ها در دستور کار کارشناسان میراث‌فرهنگی قرار گرفت.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان ورامین، تصریح کرد: به منظور تشخیص فعال یا غیرفعال بودن ترک‌ها و تعیین نحوه مداخله و حفاظت از این بنای ارزشمند، دستگاه ترک‌سنج دیجیتالی که امکان اندازه‌گیری لحظه‌به‌لحظه تغییرات ترک‌ها را فراهم می‌کند، برای نخستین بار در شهرستان ورامین، در پیشانی ایوان جنوبی مسجد جامع نصب شد.

او همچنین از اجرای پروژه‌های حفاظتی و مرمتی در این مسجد خبر داد و افزود: در سال جاری، با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی، عملیات نظافت، تثبیت و احیای کتیبه‌ها و کاشی‌کاری‌های ایوان جنوبی مسجد انجام شده است.

به گفته تاجیک، حفاظت از آثار تاریخی با استفاده از روش‌های علمی و فناوری‌های نوین از جمله برنامه‌های اولویت‌دار اداره میراث‌فرهنگی در شهرستان ورامین است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403121801258
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha