لزوم تقویت ظرفیت‌های دیپلماسی فرهنگی و مراودات علمی و پژوهشی بین‌المللی/ مدیران جدید در پژوهشگاه معرفی شدند

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری از لزوم تقویت ظرفیت‌های دیپلماسی فرهنگی و مراودات بین‌المللی خبر داد و احکام مسئولیت‌های جدید را اعطا کرد.

به گزارش میراث آریا، محمدابراهیم زارعی در نشست شورای مدیران پژوهشگاه که امروز صبح دوشنبه ۲۰ اسفندماه در این پژوهشگاه برگزار شد، ضمن اشاره به برنامه‌های دوره جدید مدیریتی این پژوهشگاه بیان کرد: اعضای شورای مشورتی پژوهشکده های پژوهشگاه میراث فرهنگی که هفته گذشته منصوب شدند از پیشکسوتان، مفاخر و بزرگان فکر و اندیشه در حوزه های تخصصی میراث‌فرهنگی کشور برگزیده شدند و فرصت ارزشمندی است برای پژوهشگاه و پژوهشکده ها که از تجارب و دانش این افراد بهترین بهره‌برداری را داشته باشد.

او با اشاره به این که تعاملات پژوهشکده‌ها با استان‌ها مورد تاکید است، گفت: رابط‌های پژوهشی استانی حلقه واسط استان‌ها و پژوهشگاه‌ هستند و از این طریق می‌توانیم ارتباط مفید و تاثیرگذاری با استان ها در حوزه مسائل میراث و گردشگری را پایه‌گذاری کنیم.

زارعی با اشاره به این که گردهمایی سالانه پژوهشکده‌ باستان شناسی که در اسفند ماه برگزار شد، یک همایش خوب و موفق بود، این گردهمایی را  نمونه ای برای سایر پژوهشکده‌ها دانست و گفت: همه پژوهشکده های پژوهشگاه مانند پژوهشکده باستان شناسی برنامه‌ریزی کنند که گردهمایی سالانه داشته باشند و نتایج پژوهش های انجام شده را در گردهمایی ارائه دهند.

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با بیان این که تفاهم‌نامه‌های قبلی پژوهشگاه با سازمان‌ها و نهادهای علمی و پژوهشی باید مجدد بازخوانی شود، تصریح کرد: باید این تفاهم‌نامه‌ها در مسیر اجرا قرار گرفته و تفاهم‌نامه‌های جدیدی نیز امضا شود.

زارعی با بیان این که ظرفیت‌های دیپلماسی فرهنگی و مراودات علمی و پژوهشی بین‌المللی نیز باید ارتقا و افزایش یابد، گفت: کاربردی سازی پژوهش‌های و برنامه‌ریزی‌ها کاربردی و در مسیر اجرایی قرارگرفتن این پژوهش‌ها از اولویت برنامه‌های ماست و در عین حال، تجاری سازی پژوهش‌ها، اجرایی شدن بروندادهای آنها و دستاوردهای شان باید اطلاع رسانی شود.

او در ادامه با اشاره به این که تاکید وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر مقوله آینده پژوهی است، تصریح کرد: این مهم در دستور کار تمام پژوهشکده‌ها قرار بگیرد.

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با اشاره به این که پژوهش‌های فناورانه و تداوم پروژه‌ اطلس‌های باستان شناسی و مردم شناسی باید مورد توجه ویژه باشد، اظهار کرد: اطلس‌هایی مانند اطلس مردم شناسی، گردشگری فرهنگی، تغییرات اقلیمی، گردشگری مجازی و حفاظت از میراث ناملموس در دست اقدام قرار گیرد.

او در ادامه، راه اندازی بانک‌های اطلاعاتی به روز شده و فعال و ارتباط پایدار با پژوهشگران و رسانه‌ها در راستای اطلاع رسانی و اعلام میزان پیشرفت پروژه‌ها را جزو برنامه‌های ویژه این دوره از مدیریت دانست و گفت: اهمیت رسانه‌، اطلاع رسانی، ارتباطات و بهره گیری از شبکه های نوین ارتباطی  همواره در دنیای امروز مورد تاکید جوامع بوده و جامعه علمی و نخبگانی و پژوهشی می‌تواند از ظرفیت این حوزه برای اشاعه دانش  و پژوهش برخوردار شود لذا توجه به این حوزه از رویکردهای جدی ماست.

در این نشست از مدیران قبلی تجلیل شد و احکام مدیران جدید شامل محمدرضا مهراندیش به عنوان مشاور هنری، رسانه ای و ارتباطات رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اعطا و سایر احکام برحسب انتخابات اعضا هیئت علمی و کارشناسان پژوهشی پژوهشکده‌ها نیز اعطا شد که شامل علیرضا حسن زاده به عنوان رئیس پژوهشکده مردم شناسی، غلامرضا رحمانی به عنوان سرپرست پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی فرهنگی، فریبا کرمانی به عنوان سرپرست پژوهشکده ابنیه و بافت های تاریخی و طلایه رویایی به عنوان سرپرست گروه پژوهشی هنرهای سنتی بود.
روسای سایر پژوهشکده‌ها و گروه ها پژوهشی نیز بر همین اساس، ابقا شدند که شامل معصومه مصلی،  به عنوان سرپرست پژوهشکده باستان شناسی، مرضیه صناعتی به عنوان رئیس پژوهشکده زبان شناسی، کتیبه‌ها و متون، ناصر رضایی، به عنوان رییس گروه پژوهشی گردشگری، پویا صادقی فرشباف به عنوان رئیس گروه پژوهشی میراث‌ طبیعی است.

انتهای پیام/

کد خبر 1403122001490
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha