همکاری شهرداری و میراث‌فرهنگی برای ارتقای خدمات گردشگری میراث جهانی گنبد قابوس

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان از همکاری مؤثر شهرداری گنبدکاووس در اجرای طرح‌های محوطه‌سازی و ارتقای خدمات در محدوده میراث جهانی گنبد قابوس خبر داد.

به‌گزارش میراث‌آریا، حمید عمرانی رکاوندی روز دوشنبه ۲۷ اسفندماه ۱۴۰۳ با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای استقبال از گردشگران و مسافران نوروزی گفت: محوطه‌سازی، بهسازی زیرساخت‌ها و ارتقای امکانات خدماتی و رفاهی این اثر تاریخی با همکاری مدیریت شهری گنبدکاووس در حال انجام است.

معاون میراث‌فرهنگی استان گلستان با اشاره به‌ضرورت ارتقای زیرساخت‌های گردشگری در محوطه میراث جهانی گنبد قابوس، گفت: با همکاری و مشارکت شهرداری گنبدکاووس، اقدامات خوبی در راستای بهسازی و سامان‌دهی فضای پیرامونی گنبد قابوس در حال انجام است.

او افزود: یکی از این اقدامات، احداث سرویس‌های بهداشتی جدید متناسب با شأن و منزلت شهروندان، گردشگران و مسافران نوروزی است. سرویس‌های بهداشتی قبلی به دلیل شرایط نامناسب و ایجاد معضلات اجتماعی، با هماهنگی پایگاه میراث جهانی تعطیل و جمع‌آوری شد و مقرر گردید مدیریت شهری گنبدکاووس ساخت سرویس‌های جدید را در محوطه میراث جهانی اجرایی کند.

عمرانی رکاوندی همچنین از انجام بازدیدهای نظارتی برای بررسی آمادگی گنبد قابوس به‌منظور استقبال از مسافران نوروزی خبر داد و افزود: تاکنون دو مرحله بازدید از محوطه این اثر جهانی انجام‌شده و در تلاش هستیم تا با اجرای برنامه‌های پیش‌بینی‌شده، شرایط لازم برای حضور هرچه بهتر گردشگران و مسافران نوروزی در این مجموعه جهانی فراهم شود.

او با اشاره به ادامه فعالیت‌های مرمتی در این اثر ثبت‌شده در فهرست میراث جهانی یونسکو تصریح کرد: کارگاه مرمت و احیای گنبد و رک برج همچنان فعال است و با اعتبارات اختصاص‌یافته، این پروژه طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته پیش می‌رود. مرمت و حفاظت از این اثر فاخر یکی از اولویت‌های اصلی اداره‌کل میراث‌فرهنگی گلستان است و به‌صورت مستمر تحت نظارت کارشناسان خبره ادامه خواهد داشت.

معاون میراث‌فرهنگی استان گلستان در پایان خاطرنشان کرد: محوطه‌سازی میراث جهانی گنبد قابوس نیز در دستور کار قرار دارد و اجرای آن در همکاری با نهادهای مرتبط در حال پیگیری است. اجرای این اقدامات علاوه بر حفظ اصالت و هویت تاریخی این محوطه، به جذب هرچه بیشتر گردشگران داخلی و خارجی کمک خواهد کرد و زمینه‌ساز رونق گردشگری در منطقه خواهد شد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403122802331
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha