اقامتگاه‌های مسیر میراث جهانی در خوزستان

مسیر میراث جهانی در خوزستان شامل دو شهرستان شوش و شوشتر است.

میراث‌آریا: خوزستان دارای پنج میراث جهانی زیگورات چغازنبیل، شوش، سازه‌های آبی شوشتر، کاروانسرای افضل و بخش‌ جنوبی راه آهن سراسری ایران است. مسیر میراث جهانی به مانند خط کشی شرق را به غرب و یا باعکس تبدیل کرده است.

در مسیر میراث جهانی اقامتگاه‌هایی پذیرای گردشگران هستند که هر کدام دارای ویژه‌گی‌هایی هستند که آنها را برای شما معرفی می‌کنم.

شما اگر خورزستانی هستید و یا اگر به عنوان مهمان به خوزستان آمده‌اید، تمایل دارید از کدام اقامتگاه‌ها استفاده کنید؟

آوانِ هفت‌تپه

از جمله اقامتگاه‌هایی که بین دو میراث جهانی شوش و چغازنبیل قرار دارد و می‌توانید از آن بهره‌مند شوید «اقامتگاه بوم‌گردی آوان» در منطقه هفت‌تپه شهرستان شوش است.

اقامتگاه بوم‌گردی آوان شوش جای دنج و آرامی است که در ۳ کیلومتری اتوبان اندیمشک به اهواز واقع شده است. البته این اقامتگاه در شهرک مسکونی و در نزدیکی مزارع نیشکر احداث شده و در فاصله نزدیکی از موزه و ایستگاه راه آهن هفت‌تپه و در ۲۵ کیلومتری زیگورات چغازنبیل و ۱۵ کیلومتری بقایای کاخ آپادانا، مقبره دانیال نبی(ع) و دعبل خزاعی و در مثلث شهرهای شوش و شوشتر و دزفول واقع شده است.

اقامتگاه بوم‌گردی آوان از شش اتاق سنتی تشکیل شده که در فضای عمومی آن یک مضیف (پذیرایی عمومی عربی) سنتی، سه عدد تخت آلاچیق دار، حوض آب و زمین چمن کوچک ورزشی و درختان و گل‌های زیبا و همچنین سه سرویس عمومی سنتی و فرنگی و حمام ایجاد شده است. فضای کل اقامتگاه هم ۱۵۰۰ متر مربع است.

صبحانه محلی جزء اقامت بوده و دیگر وعده‌های غذایی نیز از قبل طبق منوی محلی اقامتگاه قابل سفارش است که سعی می‌شود از مواد ارگانیک وسالم و محلی تهیه و طبخ شود.

اقامتگاه بوم‌گردی آوان دارای ظرفیت اقامت ۳۰ نفر است.

خماط چغازنبیل

در اطراف چغازنبیل دو اقامتگاه به شما معرفی می‌کنم. در روستای خماط که در یک کیلومتری چغازنبیل واقع است دو اقامتگاه ابوعلی و چغازنبیل وجود دارد. اقامتگاه ابوعلی سر جاده و اقامتگاه چغازنبیل در آخرین خیابان روستای خماط واقع شده است.

همچنین اقامتگاه بوم‌گردی چغازنبیل به مدیریت آقا احمد، کاملا سنتی و با اتاق‌های کاهگلی و سقف در و پنجره چوبی، فرش‌های دست بافت و غذاهای محلی، چای، قهوه، نان محلی و گروه موسیقی پذیرای شماست.

شوشتر از شهرهای استان خوزستان است و آثار باستانی و تاریخی زیادی دارد که ثبت جهانی شده‌اند که از جمله این آثار می‌توان به بند میزان، برج کلاه فرنگی، رودخانه دستکند گرگر، پل یند گرگر، مجموعه آبشارها و آسیاب آبی، بند برج عیار و نیایشگاه صابئین، بند ماهی بازان، قلعه سلاسل، نهر داریون، پل بند شادروان، بند خاک، پل بند لشکر، پل شاه علی و بند شرابدار اشاره کرد.

اقامتگاه سرابی

اقامتگاه سنتی سرابی شوشتر، از جمله خانه‌های تاریخی شوشتر با قدمت ۲۰۰ سال متعلق به دوره قاجاریه است که در محله‌ی عبدالله بانو و مشرف به آسیاب‌ها و آبشارهای شوشتر قرار دارد.

این خانه‌ی تاریخی دارای ۶ طبقه می‌باشد که ۴ طبقه آن در زیر زمین قرارگرفته است. طبقه‌ ۴ متعلق به دوره هخامنشی بوده و دارای یک سازه آبی تاریخی در دل خود است.

مترجم زبان انگلیسی، مترجم زبان آلمانی، اینترنت پرسرعت بی‌سیم رایگان، صبحانه سنتی شوشتر و مدرن به صورت سلف سرویس و میوه به صورت رایگان، تاکسی سرویس، لاندری، چنج کردن ارز مهمانان، پخش موسیقی سنتی، فروشگاه صنایع‌دستی، شربت خانه سنتی و... از جمله خدمات اقامتگاه سنتی سرابی است.

اقامتگاه طبیب

اقامتگاه سنتی طبیب یک خانه سنتی در بافت تاریخی شهر شوشتر استان خوزستان است که در کنار کاروانسرای ثبت جهانی شوشتر قرار دارد. این اقامتگاه برخوردار از گچ‌بری‌ها، آجرکاری‌ها، در و پنجره‌های چوبی، طاق‌های زیبا و قوس‌های بکار رفته است.

این بوم گردی در سال ۹۵ پس از طی مدت زمانی برای مرمت و بازسازی به عنوان اقامتگاه سنتی به بهره‌برداری رسید و آماده‌ی پذیرایی از مهمانان از داخل و خارج کشور شد. این هتل سنتی ۳۳ نفر ظرفیت و  ۹ باب اتاق به ظرفیت‌های یک تا ۶ نفر دارد که در همه آن‌ها تمامی امکانات و خدمات رفاهی از قبیل سرویس تخت خواب، سرویس بهداشتی فرنگی، تلویزیون، یخچال، سرویس دهی اینترنت، سیستم‌های سرمایشی گرمایشی، میز، صندلی، مبلمان و بالکن برای رفاه مسافران در نظر گرفته شده است. در آشپزخانه اقامتگاه این امکان برای گردشگران فراهم شده است تا در صورت نیاز آشپزی کرده و یا غذای خود را گرم کنند.

بهترین زمان برای سفر به شوشتر و اقامت در این بوم‌گردی، آبان‌ماه تا پایان فروردین‌ماه می‌باشد که از بهترین آب و هوا برخوردار بوده و بیشترین گردشگر را میزبانی می‌کند.

اقامتگاه افضل

اقامتگاه سنتی افضل در نخستین خیابان تاریخی سنگ فرش شده واقع است و از زیباترین خانه‌های کهن دیار شوشتر محسوب می‌شود.

این بنا، اثر به جا مانده از دوره قاجار، شاهکار تلفیق هنر ایرانی و اسلامی را به زیباترین شکل ممکن به نمایش گذاشته است. این هتل دو طبقه شامل ۶ اتاق به صورت ۳ اتاق سه تخته، چهار تخته و پنج تخته در طبقه همکف و طبقه زیرزمین شامل ۲ بخش شبستان و شوادان با ۳ اتاق سه، چهار و شش تخته است.

از جمله خدماتی که اقامتگاه افضل برای رفاه مسافران در نظر گرفته می‌توان به پارکینگ غیرمسقف، پرسنل مسلط به زبان انگلیسی، راهنمای تورهای گردشگری، اینترنت و وای فای رایگان، وسایل گرمایشی مانند پتو و تشک، سیستم سرمایشی و گرمایشی اسپیلیت و... اشاره کرد.

اقامتگاه خانه پدری

اقامتگاه عمارت پدری (جامعی) در بافت تاریخی شوشتر واقع شده است و پس از مرمت و بازسازی بنا در سال ۱۴۰۰، پذیرای مهمان و گردشگران است.

عمارت پدری، بنایی سنتی است که دارای ۱۱ اتاق می‌باشد و در حال حاضر امکان پذیرش ۳۵ مهمان را دارد. اتاق‌های این اقامتگاه در طبقه همکف واقع شده‌اند و دارای تخت با ظرفیت متفاوت می‌باشند.

اقامت در خانه پدری همراه با صبحانه رایگان است، اما مهمانان برای صرف ناهار و شام بایستی به رستوران اطراف هتل مراجعه کنند. عمارت پدری برنامه‌های ویژه‎ای برای ایام خاص مانند جشن یلدا، چهارشنبه سوری و اعیاد مختلف برگزار می‌کند.

در شهر شوشتر شما فرصت دارید از دو رستوران تاریخی مستوفی و پردیس سلمان بهره کافی ببرید.

گزارش از مجتبی گهستونی

انتهای پیام/

کد خبر 1404010200328
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha