آفرین امامی در گفتوگو با خبرنگار میراثآریا از آغاز دسترسی پژوهشگران به اسناد تاریخی کاخ گلستان در سامانه جام خبر داد و عنوان کرد: ساماندهی، مستندسازی و فهرستنویسی ۶۰۷۳ برگ سند تاریخی دوره قاجار در این مجموعه به پایان رسیده و این اسناد بهزودی با تأیید اداره کل موزهها، از طریق بخش کاتالوگ برخط سامانه جام در اختیار پژوهشگران قرار خواهد گرفت.
مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان با اشاره به اهمیت این پروژه افزود: ساماندهی این اسناد ارزشمند یکی از مهمترین اقدامات در راستای حفظ و معرفی گنجینه تاریخی کاخ گلستان است. این پروژه که بیش از یک سال به طول انجامید، با نظارت اداره کل موزها و مشارکت متخصصین حوزههای نسخهشناسی، موزهداری و آرشیو انجام شد و علاوه بر انتشار در سامانه جام، اطلاعات آن در قالب یک کتاب نیز منتشر خواهد شد که تفاهمنامه انتشار آن منعقد شده است.
امامی ادامه داد: یکی از نکات مهم این پروژه، تهیه تصاویر دیجیتال با کیفیت از اسناد، با استفاده از بهروزترین تجهیزات و رعایت استانداردهای حفاظتی و فنی بوده است. همچنین، فاز دوم این پروژه بهزودی با مستندسازی و فهرستنویسی سه هزار سند دیگر آغاز خواهد شد.
مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان با معرفی مدیران و همکاران این پروژه گفت: این پروژه با مدیریت اسدالله عبدلی آشتیانی (سندپژوه و متخصص حساب سیاق)، محمد حکمت (دکترای موزهشناسی و عضو کمیته بینالمللی مستندسازی اشیای تاریخی در شورای جهانی موزهها) و همراهی تیمی از متخصصان شامل محدثه ابراهیمیان، زهره بهمنی، پرنیان شکاری، اکرم قدبیگی، ساناز کاظمی، میترا میربخش، زهرا نوری و نیلوفر یزدخواستی انجام شده است.
به گفته او، این اقدام گامی مهم در راستای تسهیل پژوهشهای تاریخی و ارتقای سطح دسترسی پژوهشگران به منابع معتبر اسنادی کاخ گلستان خواهد بود.
مراحل انجام این پروژه به ترتیب شامل برنامهریزی شیوه اجرای پروژه در بستر بینارشتهای نسخهشناسی و موزهداری، تدوین فرمت شناسنامه اسناد با نگاه به سامانه جام، ساماندهی و فهرستنویسی بر اساس دستهبندی آرشیوی کاخ گلستان، نظارت و تطبیق اطلاعات با اسناد اصلی، ورود و بارگذاری اطلاعات در سامانه جام و نظارت نهایی و تهیه خروجی نهایی پروژه است.
انتهای پیام/
نظر شما