روز جهانی قدس و نوروز باستانی؛ نمادهای برجسته هویت فرهنگی ایران

بی‌تردید روز جهانی قدس و نوروز باستانی هر دو نمادهایی از هویت فرهنگی ما است که در زمان‌های متفاوت، پیام‌های مشترکی از همدلی، امید و آرمان‌خواهی را به جهان منتقل می‌کنند.

محمد جوروند، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، به مناسبت روز قدس در یادداشتی نوشت:

روز جهانی قدس فرصتی است تا ما به عنوان یک ملت به مظلومیت مردم فلسطین توجه و از حق آنان برای آزادی و صلح حمایت کنیم. این روز، نمادی از ایستادگی در برابر ظلم و نابرابری است و ما باید به یاد داشته باشیم که فرهنگ و تاریخ ما همواره با تلاش برای احقاق حقوق بشر گره خورده است. از سوی دیگر، نوروز نویدبخش بهار و تجدید حیات است. نوروز نماد همبستگی و اتحاد و تجدید عهد با سرزمین و هویت فرهنگی محسوب می‌شود.

همزمانی این دو رویداد بزرگ به ما یادآوری می‌کند که همزمان با جشن نوروز در عین حال به مسائل اجتماعی و حقوق بشری نیز باید توجه داشته باشیم. ما به عنوان گردانندگان میراث فرهنگی و گردشگری وظیفه داریم این دو مفهوم را به هم پیوند دهیم و به عنوان بخشی از جامعه جهانی تلاش کنیم تا صدای عدالت‌طلبی و صلح‌خواهی خود را به گوش آیندگان برسانیم.

لزوم همبستگی و حمایت از مردم فلسطین در برابر اشغالگری و نقض حقوق بشر و نیز چالش‌های موجود در حفظ میراث فرهنگی و تاریخی فلسطین اشاره بر اهمیت حفاظت از این میراث در کنار حقوق سیاسی و اجتماعی دارد.

ایجاد فضایی مناسب با هدف آگاهی‌بخشی درباره مسائل فلسطین و تاکید بر نقش فرهنگ و هنر در این زمینه و فعالیت هنرمندان و فرهنگ‌دوستان، با تشویق به انجام فعالیت‌های فرهنگی و پیشنهاد برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی و هنری در حمایت از روز مردم مظلوم فلسطین نقش موثری در این زمینه خواهد داشت.

در همین راستا لازم است تا با اجرای برنامه‌های فرهنگی و آموزشی و آگاهی‌بخشی درباره مسائل مهم اجتماعی، ارج‌نهی به ارزش‌های فرهنگی و هویتی خود را تقویت کنیم و همزمانی نوروز و روز جهانی قدس را فرصتی برای اندیشه و عمل بدانیم.

با آرزوی صلح و آرامش برای همه مردم دنیا به ویژه برای مردم مظلوم فلسطین.

انتهای پیام/

کد خبر 1404010801862
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha