به گزارش میراثآریا، مرتضی عربی روز شنبه 9 فروردینماه 1404 بیان کرد: طبیعت، میراثی است که باید آن را برای نسلهای آینده پاس بداریم.
معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی افزود: در این فصل مواردی برای علاقهمندان به طبیعتگردی بیشتر مورد توجه خواهد بود علی الخصوص اینکه ورود به طبیعت بیشتر با خودرو یا موتور سیکلت انجام میشود که مواردی از قبیل: فرار حیوانات از زیستگاههای خود بدلیل آلودگی صوتی، باعث افزایش برخورد آنها با وسایل نقلیه در جادهها میشود، بسیاری از جانوران برای اعلام خطر به یکدیگر از صداهای طبیعی استفاده میکنند، اما آلودگی صوتی این ارتباط حیاتی را مختل میکند.
او ادامه داد: تحقیقات نشان داده که پرندگانی مانند دارکوبها و بلبلها در مناطق پر سر و صدا کمتر تخمگذاری میکنند و برخی به ناچار منطقه را ترک میکنند. پستانداران و پرندگانی که به صداهای محیطی برای بقا نیاز دارند، در مواجهه با صدای بلند دچار وحشت و فرار غیر ضروری از زیستگاه خود میشوند.
عربی گفت: بسیاری از گونههای جانوری به حس شنوایی خود متکی هستند و سرو صدای زیاد میتواند منجر به استرس، مهاجرت اجباری، کاهش زادآوری و حتی مرگ برخی از آنها شود. در سالهای اخیر پخش موسیقی با صدای بلند در مناطق طبیعی مانند جنگلها، کوهستانها و سواحل به یکی از معضلات محیط زیستی تبدیل شده است.
معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی گفت: بسیاری از گردشگران با استفاده از اسپیکرهای بزرگ و باندهای خودرو، فضای آرام طبیعت را دستخوش آلودگی صوتی میکنند، مسألهای که اثرات جبران ناپذیری بر حیات وحش دارد.
انتهای پیام/
نظر شما