به گزارش میراثآریا، حسین شرافتی راد صبح یکشنبه ۱۰ فروردینماه ۱۴۰۴ در حاشیه بازدید از نمایشگاه نسخ خطی، موزه باستانشناسی و بازارچه صنایعدستی در باغ و عمارت اکبریه و بافت تاریخی بیرجند با اشاره به وجود ۱۰ اثر ثبت جهانی و بیش از هزار اثر ثبت ملی در خراسان جنوبی گفت: بافت تاریخی نشانگر هویت و تاریخ یک شهر و منطقه است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در این بازدید از مدرسه شوکتیه، پست خانه قدیم بیرجند و یک آب انبار در بافت تاریخی بیرجند و همچنین نمایشگاه نسخ خطی قرآن و موزه باستانشناسی و بازارچه صنایعدستی دیدن کردیم، افزود: در آنها هویت و تاریخ بیرجند را نظاره کردیم و معتقدم که بناهای تاریخی در شناخت اصالت، فرهنگ و تاریخ هر منطقه بسیار تأثیرگذار هستند.
او در ادامه اظهار کرد: در بازدید از یکی از آب انبارهای موجود در بافت تاریخی بیرجند به خوبی دریافتیم که این آب انبارها چگونه تأمینکننده آب مصرفی مردم این شهر بودهاند و در بازدید از مدرسه شوکتیه بیرجند هم بازدیدکنندگان در مییابند که چگونه مشاهیر و مفاخر بزرگی در این مدرسه تحصیل کردهاند و همه این آثار تاریخی نقش بسیار مهمی در اصالت، فرهنگ و مذهب این منطقه داشتهاند.
شرافتیراد خاطر نشان کرد: در بافت تاریخی بیرجند جاذبههای فراوانی برای حضور گردشگران و مسافران نوروزی در آن و مشاهد آثار تاریخی موجود در آن وجود دارد و مدیران دستگاههای اجرایی مربوط با توجه به اهمیت این بناهای تاریخی به حفظ و نگهداری آنها باید توجه ویژهای داشته باشند تا نسلهای آینده و همچنین گردشگران بتوانند ساعاتی از سفر خود را به بازدید از این آثار اختصاص دهند.
معاون استاندار خراسان جنوبی در ادامه تأکید کرد: این بازدیدها سبب انتقال فرهنگ به نسلهای آینده میشود و مدیران و سازمانهای مردم نهاد برای رسیدن به اهداف مورد نظر باید حمایت و مشارکت مردم را در این خصوص جلب کنند.
او با تشکر از همه مدیران گذشته و فعلی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای حفظ و نگهداری آثار تاریخی، متذکر شد که شعار دولت چهاردهم سپردن کارها به اهل آن و کارشناسان هر حوزه است تا از طریق واگذاری کار به افراد کاردان از تخصص، تجربه، جسارت و شهامت آنها در این خصوص بهره گرفته شود که این موضوع سبب رشد و شکوفایی خواهد شد.
شرافتیراد در ادامه تصریح کرد: در شرایط فعلی هر چند شاید مشکلاتی در خصوص اختصاص اعتبار مورد نیاز داشته باشیم، اما ازایدهها، خلاقیتها و هنر و مشارکت سازمانهای خیریه برای حفظ و نگهداری از بناهای تاریخی باید استفاده شود.
معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به نگاه ویژه استاندار برای توسعه زیرساختها در بخشهای مختلف، افزود: در این راستا به بناهای تاریخی، صنایعدستی و گردشگری و هنر همه کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند، توجه خاصی میشود.
به گفته او در راستای سیاستهای دولت مدیرانی منصوب میشوند که از بدنه هر تشکیلات باشند و از پایین دستگاه خود کار کارشناسی را شروع کرده باشند تا زمانی که مدیر میشوند، درد آشنای زیر مجموعه خود باشند.
شرافتیراد با اشاره به انتصاب سید احمد برآبادی به عنوان سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گفت: از بیش از ۱۵ سال پیش که مسئولیتی در خراسان جنوبی داشتم و او کارشناس یا معاون این ادارهکل بود، شناخت کافی نسبت به سرپرست فعلی این ادارهکل دارم.
او ادامه داد: معتقدم که وی با استفاده از ظرفیتهای نیروی انسانی و کارشناسان متخصص تاریخدان میتواند سبب رشد و ارتقای این حوزه شود و این مجموعه را به جایگاه واقعی آن برساند.
انتهای پیام/
نظر شما