کاروان وفاق در ایستگاه خراسان شمالی

خراسان شمالی اگرچه به لحاظ تقسیمات کشوری تنها 20 سال از تاسیسش می‌گذرد، اما سرزمینی تاریخی است با غنای فرهنگی بالا و تنوع و تکثر قومیت ها. همانند بسیاری از دیگر استان ها، اقتصاد و معیشت اغلب ساکنان این دیار نیز با کشاورزی، صنعت و گردشگری گره خورده است.

بهمن نوری استاندار خراسان شمالی در یادداشتی نوشت: به دلیل بی‌توجهی درازمدت به تقویت زیرساخت‌ها و اندک بودن سرمایه‌گذاری‌های مولد و پایدار در بخش‌های مختلف و غفلت از ظرفیت‌های توسعه‌ای، این استان هنوز در قعر جدول رتبه‌بندی کشوری اغلب شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی قرار دارد.

 خوشبختانه دولت وفاق ملی با تدبیر شایسته‌ای که دکتر پزشکیان در توزیع متوازن منابع و امکانات در جای جای کشور اتخاذ کرده و بر کاهش شکاف بین مناطق توسعه یافته‌تر و استان‌های کم برخوردار تأکید داشته، در دومین سفر استانی خود می‌همان مردم خونگرم، پرتلاش و صبور خراسان شمالی بودند. سفری که یک نقطه عطف برای این استان کمتر توسعه یافته محسوب می‌شود و با توجه به اولویت سنجی‌های کارشناسانه و مصوبات بسیار خوبی که رهاورد آن بود، ‌امید می‌رود غبار محرومیت تاریخی از چهره این استان زدوده شود و حرکت قطار رشد و توسعه شتاب و آهنگ بیشتری به خود بگیرد.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس‌جمهوری در این سفر ماندگار در سخنانش به درستی اشاره داشت که مقام معظم رهبری در سفر مهرماه ۱۳۹۱ به خراسان شمالی، با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه این استان تأکید داشتند که خراسان شمالی باید در چشم انداز ۱۴۰۴ در زمره ۱۰ استان برتر کشور جای گیرد. اما همچنان که مشهود است، این استان به همراه سیستان و بلوچستان در رتبه‌های انتهایی اغلب شاخص‌های توسعه‌مندی جای دارد. از این رو، سفر رئیس جمهوری و کاروان دولت وفاق به استان با آن حجم مصوبات و اعتبارات خوبی که به تصویب رسید، نویدبخش تحولی رو به رشد وامیدافزا برای اهالی دیار متصف به گنجینه فرهنگ‌ها قلمداد می‌شود.  

رهاوردهای اقتصادی سفر استانی کاروان وفاق ملی به خراسان شمالی کم نیست: از طرح‌های زیرساختی و زیست‌محیطی گرفته تا پروژه‌های مولّد و اشتغالزا و رونق‌بخشی به فضای کسب و کار و تولید. اعلام مصوباتی به ارزش بیش از ۳۴ هزار میلیارد تومان برای ایجاد، توسعه یا تکمیل طرح‌های بزرگ زیربنایی و تأمین تسهیلات لازم برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های گوناگون زیرساختی، اقتصادی، اجتماعی و خدماتی و اشتغالزا، نویدبخش دگرگونی سیمای این استان در سال‌های پیش رو خواهد بود. اما شاید آنچه بیش و پیش از این‌ها می‌تواند به حرکت شتابناک در مسیر توسعه منجر شود، دیدارهای چهره به چهره و بی‌واسطه بود.

 شعار دولت چهاردهم، وفاق است و رویکردش، عدالت گستری. مشارکت مردم را در همه امور می‌خواهد و آن را نصب العین خود قرار داده است. مردم هم به خوبی از فشار تحریم‌ها آگاهند و می‌دانند منابع محدود است و کمبودها بسیار. اما در عین حال معتقدند بعضی مشکلات را می‌توان با هماهنگی بیشتر و مشارکت و همدلی برطرف کرد. هنگامی که در زادگاه‌شان شخص رئیس جمهوری را می‌بینند و پای صحبت‌هایش می‌نشینند، به آینده‌امیدوارتر می‌شوند. آینده‌ای که از آن فرزندان‌شان خواهد بود و روشن‌تر از همیشه می‌خواهند.

انتهای پیام/

کد خبر 1404011102332
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha