بی‌بی ‌گردی آیینی کهن با نقش زنان برای رونق گردشگری

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی گفت: آیین «بی‌بی ‌گردی» در روستای کارشک خراسان جنوبی، نقش کم نظیر بانوان در حفظ این سنت و پیوند آن با گردشگری آئینی، افقی تازه برای رونق گردشگری و اقتصاد منطقه ترسیم کرده است.

به گزارش میراث‌آریا، سید احمد برآبادی در حاشیه آیین بی‌بی گردی در روستای کارشک که با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار برگزار شد، اظهار کرد: مراسم بی‌بی گردی در سال‌های بسیاری در شمال خراسان جنوبی و جنوب خراسان رضوی اجرا می‌شده که از بین رفته است اما در روستای کارشک همچنان برگزار می‌شود.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: این آیین دارای دو کارکرد آشکار و پنهان است که کارکرد آشکار آن این است که در روز ۱۲ فروردین جشنی توسط بانوان برگزار می‌شود که در قالب آن زنان روستا با پختن نان، این آئین را برگزار می‌کنند.

او با اشاره به این موضوع که اعضای شورای ثبت ملی کشور با شنیدن کارکرد پنهان این آیین بلافاصله با ثبت آن موافقت کردند، افزود: کارکرد پنهان آیین بی‌بی گردی این است که در این مراسم بانوان سالمند تکریم می‌شوند.

برآبادی با اشاره به اینکه به گفته اعضای شورای ثبت ملی در هیچ جای کشور چنین آیینی وجود ندارد، افزود: گرامی داشت این آیین نشانگر فرهنگ غنی است که نه تنها در این روستا و خراسان جنوبی بلکه در ایران اسلامی وجود دارد که در آن بانوان در کنار مردان گرامی داشته می‌شوند.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی تأکید کرد: احیا و ترویج این آیین سبب توسعه گردشگری آیین در این منطقه خواهد شد که نتیجه آن توسعه اقتصاد این منطقه خواهد بود.

شایان ذکر است که در این مراسم از دو نفر از بانوان این روستا فاطمه و معصومه انوری که این آیین سنتی را برگزار کردند از سوی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تجلیل شدند.

انتهای پیام/

کد خبر 1404011402761
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha